Георги Попов, ПП „Български гласъ“: Връщаме властта на хората, не след изборите, а преди тях

Георги Попов е председател  на ПП „Български гласъ“, която беше създадена в края на 2022 г. заедно с други участници в протестите от 2020 г.

https://svobodnoslovo.eu/politika/georgi-popov-pp-balgarski-glasa-vrashtame-vlastta-na-horata-ne-sled-izborite-a-predi-tyah/116467 SvobodnoSlovo.eu
Георги Попов, ПП „Български гласъ“: Връщаме властта на хората, не след изборите, а преди тях

Георги Попов е председател  на ПП „Български гласъ“, която беше създадена в края на 2022 г. заедно с други участници в протестите от 2020 г.

Въпрос: Г-н Попов, ПП „Български гласъ“ вече има регистрация в ЦИК за участие в Местните избори на 29 октомври тази година. Какви са Вашите очаквания за тази предизборна кампания?

Г.П.: ПП „Български гласъ“ ще участва в Местните избори на 29 октомври и вярваме, че ще спечелим доверието на хората. ПП „Български гласъ“ е партия на регионите, политиката ни ще бъде подчинена на регионалното развитие и децентрализацията на властта. Ще работим за доброволното и целенасочено прехвърляне на права и отговорности от органите на централната власт към местните органи на властта.

Работим активно в цялата страна и имаме готовност да издигнем наши кандидати за кметове и общински съветници в голяма част от големите градове и в много от малките общини. В някои населени места ще подкрепим независими кандидати, а някъде ще бъдем в коалиция с други политически партии.

Всеки регион в страната има своите исторически, географски и културни особености и своите проблеми, затова и подходът ни ще е различен, като водещо за нас е интересът на местната общност. Затова ще работим с местни хора и ще гласуваме доверие на местните ни структури при подбора на подходящите хора за кметове и общински съветници.

 

Въпрос: Притеснява ли Ви разочарованието на българските граждани от политическата класа и ниската избирателна активност, която се регистрира от 2021 година насам? За какво ще гласуват българските граждани на тези избори, според Вас?

Г.П.: Трябва да се притеснява политическата класа, трябва да се притесняват и хората, които узурпираха протестите от 2020 г., само за да си намерят място в тази класа. Тези политици усещат, че стоят върху плаващи пясъци. Активността е ниска, защото хората излизат най-много да гласуват “против” определени партии, целият вот е станал негативен. Затова партиите се държат здраво заедно, а народът е в опозиция. Българите този път няма да гласуват против някоя конкретно от тези партии, а срещу всички тях заедно. “Български гласъ” има за цел да даде представителство именно на тези хора.

 

Въпрос: Казвате, че „Български гласъ“ има амбицията да събере протестния вот?

Г. П.: Ще Ви обясня какво имам предвид. “Коалицията” е станала лоша дума в България, защото от дълго време вече най-доброто, което партиите могат да предложат на хората е да им се закълнат, че няма да се коалират с някого или направо с никого. Смешно е това. Партиите разбират, че вече никой не иска да гласува “за” тях и затова се опитват да събират вота “против”. Никой не се опитва да си изгради доверие и престиж, защото сами не си вярват и се познават прекалено добре. Така клетвите, че няма да се правят коалиции станаха главен предизборен лозунг на мнозина. Като разчитат само на негативния вот обаче, тези партии стават зависими от опонентите си - нямаш враг, нямаш избиратели.

Вижте ГЕРБ и Продължаваме промяната - половин милион души нямаше да гласуват за ГЕРБ, ако не желаеха повече от всичко да спрат ППДБ; и обратно, нямаше още близо половин милион да гласуват за ППДБ, ако не искаха на всяка цена да „изчегъртат“ ГЕРБ. Накрая един милион души бяха подведени, а двете партии влязоха във властта с уговорката да се изцапат едновременно и взаимно. Просто не го наричат “коалиция” и готово - не са правили коалиция. Така че избирателите се опарихме и се научихме, че тези обещания нищо не значат. Все едно е какво ще ни обещаят преди изборите, защото след изборите все ще намерят как да не го изпълнят.

Мисля, че хората искат нещо повече от опциите “за” и “против”. Те ще подкрепят онзи, който реално даде властта в ръцете им още преди изборите. Знам това, защото хората, с които се срещахме в страната ме питат: “Ще правите ли коалиция?”. Аз им отговарям: “Вие искате ли да правим?” Те се засмяха и ми казаха: “Ама не си ли слушал изтеклите записи на Промяната? Местните структури нямат думата, на тях им се сервира свършен факт, винаги е било така.” И тогава им предложих следното: “Хайде да се явим на местните избори, да видим колко подкрепа ще събере всяка областна организация. Всяка област, в която спечелим сериозни позиции, на следващите национални избори ще регистрира собствена партия (Български гласъ - Пловдив, Български гласъ - Варна, Български гласъ - Петрич и прочее) - и ние всички заедно ще се явим в коалиция Български гласъ. Тогава всяка областна организация ще държи един подпис, един глас, едно вето. Провинциалните градове няма да бъдат повече заобикаляни от партийните ръководства в София. Връщаме властта на хората, не след изборите, а преди тях. Ако няма демокрация в партията, не може да има демокрация в държавата.

 

Въпрос: Това ще сторите значи на по-следващите избори. Ами на тези?

Г.П.: На тези избори ще проверим доверието, с което се ползват нашите хора по места. Ако имат добро име сред съгражданите си и могат да печелят доверие, ще направят добър резултат. Нека избирателите знаят, че като гласуват за Български гласъ“, те наистина гласуват за своите местни избраници. Гласуват за създаването на нов вид политическа коалиция, коалиция на българските региони. Няма по-подходящо време за започването на такъв проект именно от местните избори. Напоследък една партия с растяща популярност казва “Ние ще направим коалиция с българския народ.” Това е хубаво казано обещание. Но ето, Български гласъ вече прави коалицията с народа на практика.

4 Коментара

ПП партия

преди 8 месеца

"български г.зъ" им отива повече!И тия искат да ни "оправят"....Боже,Боже опази!

Коментирай

Мишо

преди 8 месеца

Смешници!

Коментирай

Добри

преди 8 месеца

Мишееее и псевдоними да ползваш! ПП партия….. И истинското име да си слагаш пак си най- големия измамник на света! И изолацията ти не става и капаро вземаш и минети правиш ти гнидооо! Ела в Малинова да си довършиш стената , мамкати и педал! СМО коментари пишеш по сайтовете! Лайно коментатор ….

Коментирай

Иво

преди 8 месеца

Всяка сутрин като се погледнеш в огледалото и го виждаш тоя гъз! Тъпак нещастен ще ми употребяваш България и Г….з в едно изречение!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.