Гласувайте, не гледайте отстрани

https://svobodnoslovo.eu/politika/glasuvayte-ne-gledayte-otstrani/25748 SvobodnoSlovo.eu
Гласувайте, не гледайте отстрани

В неделя са предсрочните парламентарни избори, които се очаква да дадат формулата на следващото управление.

Затова е важно всички, имащи право на глас, да отидат и да направят своя избор. Защото всеки глас е важен и всеки глас има значение. А обикновено онези, които пренебрегват своето право да гласуват и гледат сеирджийски отстрани, после са сред най-разочарованите от изборните резултати.

Какъв е смисълът обаче да се следва такова поведение? Вместо да се държат като съвременни активни хора, от чието мнение и действия зависи бъдещето им, те гледат отстрани, отиват за риба или за гъби, намират си всякакви причини, за да не отидат до изборната секция.

И така в крайна сметка се държат като някогашните исихасти, които вярвали, че с вътрешно безмълвие и покой ще стигнат до по-голяма близост с Бога, повтаряйки една и съща молитва безброй пъти. Вместо да се вторачват в пъпа си, за избирателите днес е важно да кажат своята дума. Затова гласувайте! За да подобрим живота си, трябват активни хора, а не молитви.

24chasa.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.