Главчев ще пита парламента кой да оглави делегацията за срещата на върха на НАТО

https://svobodnoslovo.eu/politika/glavchev-shte-pita-parlamenta-koy-da-oglavi-delegaciyata-za-sreshtata-na-varha-na-nato/135227 SvobodnoSlovo.eu
Главчев ще пита парламента кой да оглави делегацията за срещата на върха на НАТО

Нашият представител на срещата на върха на НАТО във Вашингтон още не е ясен. Дано да има редовно правителство, което да го определи, но ако дотогава няма, ще се обърна към Народното събрание.

Това каза в отговор на въпрос на журналисти служебният премиер Димитър Главчев по време на визитата си на граничния контрлно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", предаде БТА.

Все пак сме парламентарна република и трябва парламентът да се произнесе с решение, за да бъде то максимално легитимно, поясни Главчев.

Парламентът тлябва да определи кай да води делегцията и какъв мандат да му даде за разговорите на срещата на върха, добави служебният премиер.

Срещата на върха на НАТО ще се проведе във Вашингтон между 9 и 11 юли – точно месец след изборите 2 в 1, които са на 9 юни.

Миналата година срещата на върха на НАТО беше във Вилнюс, а на нея беше тогавашният министър-председател Николай Денков.

fakti.bg

12 Коментара

Онова, което имаме като...

4 months before

...служебен премиер не е ли наясно, че НАТО е милитаристична организация, сиреч военна и на срещата ѝ на върха би следвало да бъдем представени от главния командващ, сиреч от Президента?!?

Коментирай

Главанак

4 months before

Този кретен има пълно покритие между фамилията му и формата на главата му!

Коментирай

Раф

4 months before

Няма ли желаещи да се натегнат? Сега е моментът.

Коментирай

BLIMAN

4 months before

Едно е ясно...гейовете и педерасит пак ще се видят в Брюксел...Урсула ще ги чука ...пак. Това, което може да направите драги български граядяне...не гласувайте за т..н. "дясно"...от ПП-ДБ,

Коментирай

Чичо

4 months before

За Тъпоглавчев Президентът е нелегитимен, а?

Коментирай

Финли

4 months before

Който и да отиде, няма никакво значение. И всички много добре го знаят.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.