Главчев след представянето на кабинета: Не виждам кой би ме убедил да направя промени!

https://svobodnoslovo.eu/politika/glavchev-sled-predstavyaneto-na-kabineta-ne-vizhdam-koy-bi-me-ubedil-da-napravya-promeni/130986 SvobodnoSlovo.eu
Главчев след представянето на кабинета: Не виждам кой би ме убедил да направя промени!

Димитър Главчев заяви, че до подписването на указа на президента, не смята да прави промени във вече обявения състав на служебното правителство.

Няма да се стига и до смяната на Калин Стоянов, начело на МВР, заяви служебният премиер на излизане от президентството.

"В момента има период, както отвори прозореца и президента Радев, за разговори. Аз съм взел своето решение. Не виждам кой би ме убедил да направя промени. Най-трудното ми решение и най-много се двоумях - няма да скрия, беше за Калин Стоянов. 

Вчера оставката на професионалното ръководство на МВР в лицето на главния секретар абсолютно наклони везните към него. Представете си какво щеше да се случи, ако и професионалното ръководство е в оставка, а сменим и политическото в лицето на министъра. Не мога да поема такъв риск", коментира той. 

"Кирил Вътев и останалите трима министри от сега действащото правителство (Калин Стоянов, Георги Гвоздейков и Галин Цоков - бел. ред.) съм ги избрал, за да има приемственост. Прецених, че е по-добре да не се рискува да има трус в сектора", разясни Главчев.

По думите му, най-важното за служебното правителство е да организира честни избори.

Димитър Главчев отказа да коментира политически изявления, визирайки реакцията на ПП-ДБ, който определиха оставането на Калин Стоянов в служебния кабинет като позорно и декларираха, че ще изключат Георги Гвоздейков от ПП, ако остане в правителството.

bnr.bg

4 Коментара

коли

5 months before

Главче е пълен Главанак. Самият факт, че не може да смени Калинчо от Бургас потвърждава, че няма думата.

Коментирай

Georg1

5 months before

Този господин Главчев ще се справи.

Коментирай

Georg1

5 months before

Този господин Главчев ще се справи.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.