Гражданинът – политик

https://svobodnoslovo.eu/politika/grazhdaninat-politik/26077 SvobodnoSlovo.eu
Гражданинът – политик

Дочуваме, че президентът Росен Плевнелиев оставал в нашата политика. Обаче - само като активен гражданин. Звучи примамливо и авангардно.

Най-малкото защото активен, намирисва страшно много на хибриден. Нещо като неговата лична хибридна война. Най-вече срещу Русия.

Жалко, че хибридните му напъни не го изстрелват в някаква активна политическа позиция. Поне за сега. За утре - не знаем.

Поради което, също за момента, президентът ни в периода 2012 - 2017 год., си остава само гражданин. Но пак да подчертаем - активен.

А ето и в какво се изразява днешната негова активност. Много е показателна:

Да калкулира колко струва пътуването на неговия наследник Румен Радев до Брюксел. Със „Спартан", или с „Фалкон". Звучи доста кръчмарско. Даже не е и хибридно. Жалко.

А може би трябва да му влезем в положението. Да бъдем по-снизходителни към него. Все пак през последните 5 години, той така и не успя да изфабрикува нещо смислено и запомнящо се.

Оставяме настрана удивителната му физическа прилика с известен британски комедиен актьор. Това няма как да го забравим.

Именно поради това обръщението към него е много точно и адекватно. А и той сам си го измисли: " Гражданино - политик".

Да ви напомня нещо за иронията и презрението към „нЕкои другари" отпреди 1989 год. Които не ни бяха съвсем „другари". Включително и когато заслужено, или незаслужено, попадаха и съдебните зали.

Спомняте си обръщението към тях, нали: „Гражданино - милиционер", „Гражданино - началник", „Гражданино - репортер", „Гражданино - работник", „Гражданино - ТеКеЗеСар".

Сега на мода е обръщението „Гражданино - политик". Да допълним и уточним: „Активно - хибриден" + „Комедийно - недостижим".

Автор: Георги Димов

Резултат с изображение за Плевнелиев

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.