Хекимян: Инвестициите в пътна безопасност са инвестиции в живота

Той обясни, че в София общината разполага с близо 700 трафик камери, които лесно могат да бъдат надградени, така че да регистрират превишения на скоростта

https://svobodnoslovo.eu/politika/hekimyan-investiciite-v-patna-bezopasnost-sa-investicii-v-zhivota/118897 SvobodnoSlovo.eu
Хекимян: Инвестициите в пътна безопасност са инвестиции в живота

Той обясни, че в София общината разполага с близо 700 трафик камери, които лесно могат да бъдат надградени, така че да регистрират превишения на скоростта

„Нула жертви на пътя е цел, за която ще работя. Инвестициите в пътна безопасност са инвестиции в живота и затова залагам създаването на специален отдел в общината, който да въвежда и контролира изпълнението на мерките“. Това заяви  кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС Антон Хекимян на дебат, организиран от Института за пътна безопасност по тема "Транспорт".

„Институциите трябва да работят обединени в тази посока, без да се прехвърля отговорност. Отделът по "Пътна безопасност" на общината ще има за задача да събира данни за всички критични места, тези с най-голяма концентрация на пътнотранспортни произшествия, както и сигнали от граждани и ще координира действията по обезопасяването им. Като собственик на пътя, общината има задължения да продължи изграждането на повдигнати и осветени пешеходни пътеки, изкуствени неравности и защитни пешеходни острови, това се мерки, които дават резултат. Пред пешеходните пътеки, особено при училищата и детските градини, планираме да полагаме специална червена настилка с висок коефициент на сцепление, за да може при натискане на спирачка, колата да спира по-бързо“, каза кандидатът за кмет.

По думите му самкциите за превишена скорост трябва да са неизбежни, това ще ги направи ефективни и ще промени поведението на недобросъвестните шофьори. "Настоявам Народното събрание да приеме внесения законопроект, който позволява изградените от общините камери за управление на трафика, да се използват и за контрол на скоростта“, заяви Хекимян.

Той обясни, че в София общината разполага с близо 700 трафик камери, които лесно могат да бъдат надградени, така че да регистрират превишения на скоростта и преминаване на червен светофар. „Съвместната работа на общината с неправителствените организации, които имат експертиза в тази област, е от съществено значение, защото те знаят много добре какви промени трябва да се предвиждат в пътната инфраструктура и промяна в организацията на движение“, допълни Хекимян.

Източник: blitz.bg

1 Коментара

Иван Пеев

преди 6 месеца

Пак ли лъжливото арменче се изхожда? Стига вече групости! Решението е елемнатрно - що е полицай с палка и на улицата - 24 часа. Всяко превишаване на правата от полицай - бой с камъни. След всеки сигнал от гражданини - нарушител в кауша, да доказва, че няма сестра. Публичен онлайн достъп до счетовоството на МВР отнасящо се до даренията. Ще ми се поне един, така наречен политик, да ми обясни, как до ноември 1989 година, милицията можеше да осигурява обществен ред, пътна безопасност, охрана на съдебната власт и затворите, охрана на банковите институции. Повече ли бяха служителите тогава (щото сега с охранителна дейност вероятно се занимават не по-малко от 200 хиляди души), или си имаме псевдо полиция?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.