И Влади Горанов не познавал Влади Горанов! К’во става?

https://svobodnoslovo.eu/politika/i-vladi-goranov-ne-poznaval-vladi-goranov-kvo-stava/52247 SvobodnoSlovo.eu
И Влади Горанов не познавал Влади Горанов! К’во става?

Владислав Горанов, бивш двукратен министър на финансите на Борисов и веднъж зам.-министър при Цветанка Ризова по бТВ. Ризова го пита за коментар на онова, което са написали американците като мотиви да го вкарат в списъка със санкции по закона „Магнитски“.

С цялата сериозност, на която е способен, Горанов отговаря: Някой е подвел американската страна, която аз иначе много уважавам. И започна да разказва, как той като отговорен труженик на финансовата нива, правил всичко по закон. Тъкмо той бил открил нещо съмнително в решениета на Комисията по хазарта, която години наред облагодетелствала бизнесмена Васил Божков. Той, говорещият пред „Лице в лице“, нямал нищо общо с написаното от янките, че е участвал в разпределяне на подкупи за промяна на законодателството, което да облагодетелства определен бизнес, от което държава, оттам всички българи така и не помирисали 600 милиона, които им се полагат по право.

Разбирате ли? Онзи Горанов, за който пишат от САЩ няма нищо общо с Горанов, който се яви при Цветанка. Този от телевизора изреди свои колосални заслуги за страната и народа, които могат да просълзят и гранитна скала. И от дълбините на справедливостта се поражда някакъв чист порив този човек да бъде награден. Дори повече – да му се издигне паметник. В София, Плевен и Долни дъбник, по-късно в Свищов, защо не и на Витоша, където е построил отдъхва след тежък труд в скромна колибка…

И какво сега? Американците уж се хвалят със сериозни служби, специални технологии и купища агенти, а попаднали на някакъв Влади Горанов, а се оставили доносници от България да им подхвърлят фалшив Влади Горанов. Този, който се появи на екрана се оказа съвсем друга версия – чист човек, родолюбец и перфекционист. Да, все още бил член на ГЕРБ, но това не нанасяло репутационни щети на партията, щото той нямало в какво да бъде упрекнат.

Има заболяване „раздвоение на личността“, но това е когато един човек си представя, че е друг. Има филм „Мисията невъзможна“, в който Том Круз се преобразяваше в бизнесмен и руски генерал, слагайки си специални маски.

Но в случая с Горанов нещата са други: в САЩ говорят и пишат за един, а по телевизията в България се появява съвсем друг. Единият е много кофти пич, а другият – народен герой.

Прав е Борисов, че не познава Влади – онзи Влади, дето са създали като крадец и корумпе американски институции. Борисов познава и обича Влади, който рамо до рамо с него работеше за просперитета на всички българи. Как работиха само!

Не ми се мисли какво ще става, когато един ден „Магнитски“ стигне до Банкя…

Емил Азар

frognews.bg

6 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

Евала Влади. Браво Горанов. Гледах цялото предаване – Влади беше гост на жената с особената форма на лицето, с големите джуки. Горанов е върховен лъжец. Това е талант. Това е опит. Това е дългогодишен труд и тренироки. Браво на момчето. Свалям си червената шапка и се покланям пред герп-дпс.

Коментирай

Боги

преди 1 година

Този крадлив екземпляр прилича на плазмодий, зелена еуглена, амеба, кореноножка и чехълче, взети заедно. Все едноклетъчни.

Коментирай

калиманди рокоро

преди 1 година

мазна ехидна пача с квадратнаа глава, послушко на по-горните крадци в йерархията унищожили ктб

Коментирай

. . .

преди 1 година

Да не обиждаме клетите едноклетъчни . . . :) Те все пак са на по-висок еволюционен стадий от Герберското говедо, наричано на галено "Вуйчовото" . . . Вуйчовото дори не заслужава и 2-те ми изречения, които си изхабих за него . . . :) _____________________

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.