Има такъв народ: Промените в Конституцията нарушават разделението на властите (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ima-takav-narod-promenite-v-konstituciyata-narushavat-razdelenieto-na-vlastite-video/116501 SvobodnoSlovo.eu
Има такъв народ: Промените в Конституцията нарушават разделението на властите (ВИДЕО)

 

Предложението за промяна на националния празник е нелепо, категорична е Павела Митова от ИТН

Парламентарната група на “Има такъв народ” няма да подкрепи предложенията за промени в Конституцията, защото считаме, че основният принцип за разделението на властите се нарушава чрез предложенията за ограничаване на правомощията на Президента, включително и със служебните правителства, обяви народният представител от ИТН Павела Митова.

Според нея предложението за промяна на Националния празник е нелепо и поражда голямо недоволство сред българските граждани. Ако се прави предложение за смяна на националния празник, то би било редно самите депутати да свикат референдум чрез Закона за прякото участие на гражданите, за да могат да попитат българския народ дали е съгласен с такава промяна. 

“ИТН няма да внася собствени предложения за промени в Конституцията. Ще коригираме техните, за които смятаме, че трябва да отпаднат”, поясни депутатката, изтъквайки, че предстои да се дискутира изготвеният от тяхната парламентарна група законопроект за съдебната реформа.

Митова не пропусна да коментира и горещата тема с падането на ветото за украинското зърно. “За нас е притеснително, че такава точка се внася твърде бързо. Притеснително е когато един министър изкаже негативно становище за нещо, което е предлагано от коалицията, която го е излъчила”. 

Какво още сподели народната представителка от “Има такъв народ”, гледайте в репортажа на Анелия Дулева и Симеон Крушков от “Свободно слово”

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.