Иван Таков: Председателите няма да сведат глава и да позволят районите им да бъдат разбити

Разчитам на разума на членовете на висшия партиен орган ОПКК и вярвам, че няма да допуснат нелегитимното решение на Националния съвет да бъде изпълнено, каза лидерът на БСП - София

https://svobodnoslovo.eu/politika/ivan-takov-predsedatelite-nyama-da-svedat-glava-i-da-pozvolyat-rayonite-im-da-badat-razbiti-2/129160 SvobodnoSlovo.eu
Иван Таков: Председателите няма да сведат глава и да позволят районите им да бъдат разбити

Разчитам на разума на членовете на висшия партиен орган ОПКК и вярвам, че няма да допуснат нелегитимното решение на Националния съвет да бъде изпълнено, каза лидерът на БСП - София

Председателите няма да сведат глава и да позволят районите им да бъдат разбити. Това заяви лидерът на БСП - София Иван Таков в предаването "Беновска пита". Той добави, че разчита на разума на членовете на висшия партиен орган - Общопартийната контролна комисия (ОПКК) - и вярва, че те няма да допуснат нелегитимното решение на Националния съвет на БСП, взето на заседание без кворум, да бъде изпълнено.

 

"Духът ни е борбен, няма да се предаваме, заяви Иван Таков. - Има за какво да се борим, доказахме го по време на местните избори миналата година. Затова продължаваме".

 

Той добави, че все още няма ясен официален отговор на въпроса защо от "Позитано" решиха да наложат пълен отчетно-изборен цикъл в БСП - София. "Подобни извънредни избори в една организация се правят, когато има дълбоки проблеми в самата организация, а не когато една шепа хора от тясното ръководство имат личен проблем със самата организация, коментира той. - Неофициално всички знаем за какво става въпрос. Целта е най-силната организация на БСП да бъде обезглавена и подчинена преди редовния отчетно-изборен цикъл, който предстои да започне след около 4 месеца. Нека обаче да стане много ясно на всички, че това няма да се случи".

 

Иван Таков отбеляза, че в централата на "Позитано" цари уставен и документален хаос и даде пример за това: "На следващия ден след сбирката на Националния съвет, на която наложиха пълен отчетно-изборен цикъл в София, получихме по електронната поща документ-решение, в което не бяха посочени аргументи. По-късно чухме от изявления, че имало аргумент – не било спазено решение на Националния съвет от януари. Но такова решение на никого от Националния съвет не е изпращано, то реално не съществува. Какво излиза? Имаме едно събрание, което няма кворум и не може да взима решения. То обаче взима решение, за което няма посочени аргументи в документа. А пуснатият устно в пространството аргумент на практика не съществува. Е, не е ли всичко това една огромна и много зле скалъпена лъжа?!".

 

Лидерът на БСП - София добави, че до ОПКК са пуснати много сигнали и жалби от членове на Националния съвет, извън тези, с които Градската организация оспори случилото се на последната сбирка на Националния съвет. "Надявам се на разум и вярвам, че ще приемат всички аргументи и доказателства, които сме им изпратили, каза Иван Таков. - Разбирам водевилното поведение на част от колегите от "Позитано", но моята увереност в крайния успех на този абсурд, в който ни вкараха, идва от районните председатели в София. Каквото и да се случва, те няма да допуснат организациите, за които толкова години са работили и са се грижили да бъдат разбити и да потънат в забрава. Тук изобщо не става въпрос за една или друга личност. Говорим за организацията и за партията като цяло. Това трябва да съхраним и да продължим да го развиваме така, както го правихме в последните години. И да спрем да занимаваме хората с нашите вътрешнопартийни драми. Държавата се тресе, възможно е да има избори 2 в 1 през юни, а от "Позитано" пускат прессъобщение и бодряшки съобщават на обществеността, че отчетно-изборният цикъл в София вървял по план. Тази вътрешнопартийна драма, която организираха, е изключително вредна за партията и саботира участието й в европейските и в евентуални предсрочни парламентарни избори. Нека не забравяме, че Градската организация носи една четвърт от общия партиен вот. Да й причиниш този извънреден вътрешно-партиен цикъл три месеца преди изборите е много... не партийно".

Източник: crimesbg.com

5 Коментара

Ваня

преди 1 месец

А ти кой си!?!

Коментирай

Ваня

преди 1 месец

Ехаа,свободно слово...ама дру път..

Коментирай

Иван Таков: Председателите няма да сведат глава и да позволят районите им да бъдат разбити ...

преди 1 месец

Ко каза? Ко? ...

Коментирай

Това заяви лидерът на БСП - София Иван Таков в предаването "Беновска пита" ...

преди 1 месец

Не човек, а Чугун .. Дуралуминий с наченки на интелект ...

Коментирай

До Админ-а на сайта ...

преди 1 месец

Пич, тоя image с клас ="img_ad" няма ли да го сложиш в някой div и да му пооправиш CSS-a ? ... То и мен ме мързи, обаче вече много дразни ... Аре да си имаме уважението ...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.