Ивайло Вълчев: Не искат избори, води се безпринципна търговия

https://svobodnoslovo.eu/politika/ivaylo-valchev-ne-iskat-izbori-vodi-se-bezprincipna-targoviya/129076 SvobodnoSlovo.eu
Ивайло Вълчев: Не искат избори, води се безпринципна търговия

Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са с предизвестен край, това е театър.

Това заяви пред БНТ заместник-председателят на групата на "Има такъв народ" Ивайло Вълчев.

"Следим без никакво вълнение преговорите, защото впечатлението, че става дума за това да намериш приемлив начин да се съгласиш с все по-лошите условия, които ти се поставят, това се търси в момента. Как да се съгласим, така че да изглеждаме ние победители. Това е поредният опит очите на обществото да бъдат съсредоточени някъде, на място, където няма проблем, за да не гледа някъде другаде. Тези преговори за мен са с предизвестен край, защото най-малкото едната половина от преговарящите няма никакъв интерес да отиде на избори. Половината ПП-ДБ осъзнава, че след това управление, не биха могли да се поздравят със същия резултат при евентуални следващи избори. Това е един театър", заяви Ивайло Вълчев.

"Пред очите на обществото се води една безпринципна търговия, по-скоро от страна на ПП-ДБ. Първите , които споменаха цифри и проценти бяха ПП-ДБ. Аз разбирам с ГЕРБ-СДС да се разбират за формулата на властта - те са първите две партии, влезли са в някаква ротация, но това пред цялото общество да си говориш за регулатори, които би трябвало да се решат в НС, тук въпросът е за това кои сте вие и за какви се смятате. Това създава усещането, че някой в следващите 5-6-7 години се опитва да си осигури комфорта, че онова, което прави, няма да бъде разследвано, разглеждано, проверено и т.н.", допълни той.

fakti.bg

7 Коментара

Червената шапчица

преди 1 месец

Малко след 22 часа прикючи първия кръг от преговорите между представителите на ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) за ротация на премиера в оставка Николай Денков с вицепремиера Мария Габриел. Резултат не бе съобщен. --- Ивайло Вълчев: Тайсън кючек...

Коментирай

История

преди 1 месец

Кандидатът за кмет на София на ИТН ще е Ивайло Вълчев За кметското място в Пловдив ще се бори Станислав Балабанов

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

В София са нападнати британски студенти от пакистански произход. Нападателите са афганистанци от марокански произход. Ромите са с индийски произход от Факултета.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Кристина Пишкова от Чешката република спечели 71-ия международен конкурс за красота "Мис Свят 2024". Свири на флейта и цигулка. Ами да бяхме изпратили една от село Чурка, община Мадан, Смолянска област.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

10 март 1943 г. Царство България започва да депортира евреи към лагерите на смъртта на Третия райх - 7144 евреи от Вардарска Македония. ---- И какво направиха тия, дето са били спасени - отидоха в Палестина да убиват, прогонват и заграбват земя и така вече 75 години! 75 години исрелския фашизъм, под извинението за холокоста!

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Голяма, дебела, космата лъжа... - До края на март САЩ ще публикуват нов списък с българи по глобалния закон "Магнитски", съобщи в предаването "Говори сега" на БНТ проф.Гергана Йорданова, преподавател в университета "Джордж Мейсън", водещ експерт по финансово разузнаване и пране на пари. Йорданова отклони отговора на въпроса колко и кои са лицата в новия списък. Тя уточни, че последното решение дали списъкът да бъде публикуван сега е на президента Байдън и не изключи това да бъде отложено за следващия президентски мандат. Зависи от натовареността на експертите, които работят по доказателствената част за предложените за санкции лица.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.