Изхвърлят Борис Бонев като фактор в общината, за да се спаси София

Заговорниците вече започнали инвазия върху съветниците от „Спаси София", за да си осигурят ренегати

https://svobodnoslovo.eu/politika/izhvarlyat-boris-bonev-kato-faktor-v-obshtinata-za-da-se-spasi-sofiya/123884 SvobodnoSlovo.eu
Изхвърлят Борис Бонев като фактор в общината, за да се спаси София

Заговорниците вече започнали инвазия върху съветниците от „Спаси София", за да си осигурят ренегати

За да успеят да спасят имиджа на столицата и да изберат най-после председател на Столичния общински съвет (СОС), ПП, ДБ и ГЕРБ, са се договорили за пълна изолация на Борис Бонев и антуража му, и повтаряне на „сглобката“ от парламента на местно ниво.

 

Единствената пречка пред схемата бил инатливия Бонев от „Спаси София", който държал да стане шеф на СОС и не бил готов да направи крачка назад. Несвикналият с административни проблеми новоизбран кмет Васил Терзиев прегърнал идеята и решил да се помири с ГЕРБ в името на бъдещото управление на града, ала трябвало да се отърват от Борис Бонев, който във вторник отсече, че няма да целува нито ръцете на експремиера, нито други негови телесни части в името на столичното бъдеще.

 

Затова и заговорниците вече започнали инвазия върху съветниците от „Спаси София", за да си осигурят ренегати, които да пристанат на новата сглобка. Говори се, че двама от екипа на Бонев са готови да го напуснат в името на просперитета на столицата, разбира се, и на собствените си облаги. ГЕРБ и ПП-ДБ ухажвали и хората на Вили Лилков. Въпреки че съветниците на КОД са само трима, а Лилков цяла кампания громеше „модела ГЕРБ в София", близостта на лидера Петър Москов и Борисов е всеизвестна, както и че ГЕРБ играеха скришом с Вили Лилков в негова полза.

По време на кампанията дори се заговори, че бизнесмени около генералската формация са финансирали кампанията на Лилков през Петър Москов със сумата от 1 милион лева.

 

Ако партиите успеят да се съюзят, то Борис Бонев трябвало да бъде отстранен като фактор, за да се „спаси София”, иронично коментират съветници.

Откакто Бонев и кметът Терзиев са на нож, бившият магнат бил все по-склонен да си осигури мир и спокойствие в  общината, като се съюзи с ГЕРБ. Друг вариант били и хората на Слави от ИТН, които не спират да се самопредлагат за началници в столицата начело със съветника Пламен Данаилов. ГЕРБ обаче били скептични към съюз с партията на Дългия.

 

БСП по навик и на 11 януари ще предложат Диана Тонова за председател, за да се утвърдят като успешна опозиция в столицата. Именно на тази дата общинарите решиха за пореден път да опитат да си изберат ръководител, ако вотът се провали и отново няма началник, столичани ще отидат до урните, за да изберат нов общински състав когато минат 3 месеца от заклеването на този провален съвет.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

3 Коментара

Пешо Разсилния

преди 3 месеца

Ще ходим на избори за нови общинари, а за кмет кога? Според изтеклия запис на сектата ПП, стана ясно, че Терзиев е казал, че "ще я взема тая сделка"?!!! И за финал - при поискани от кмета 38 млн.лева от държавния бюджет, Кокорчо направо ще му отпусне 100 милиона, вероятно заради спонсорите на "проекта Терзиев", които отдавна вече са зинали да си върнат похарченото с огромната горница!

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

- Иванчо, колко е 2-2? - Не знам. - Имаш 2 яйца и аз ти ги вземам. Какво ще ти остане? - Само дедовия, госпожо.

Коментирай

Жоро

преди 3 месеца

Педерастия до шия,навсякъде.Уж педерунгелите не се размножават,а все повече стават.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.