Изключеният от "Възраждане" Дренчев: Държат се като крайна опозиция

https://svobodnoslovo.eu/politika/izklyucheniyat-ot-vazrazhdane-drenchev-darzhat-se-kato-krayna-opoziciya/127272 SvobodnoSlovo.eu
Изключеният от "Възраждане" Дренчев: Държат се като крайна опозиция

Възраждане“ се опитва да се държи като радикална крайна опозиция, нещо което аз не одобрявах и може би това е фундаменталното различие, което аз мислех, че е нормално в една партия да има различни мнения, които да се балансират, заяви пред БНР изключеният от ПГ на "Възраждане" депутат Николай Дренчев.

"Тази категоричност, с която се дават прибързани оценки, в рамките на минути и секунди, не е похвално. Освен това при неспазване на устава и се видя, че Деян Николов не го о чел. Организирана сила, която няма устав и не се ръководи от правила, тя не е армия", аргументира се вече независимият депутат Дренчев.

В интервю в предаването "Преди всички" той коментира изключването на четирима съветници, подкрепили избора на председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров, миналия четвъртък.


"За мен нещата се развиха изключително мълниеносно. В петък сутринта, на извънредна оперативка в 8.30 часа, обявена късно вечерта, беше поискана оставката на тримата софийски депутати. Мотивът, че не е имало някакво несъгласувано с националното ръководство гласуване в СОС. На моето желание да не се прибързва, да се разследва случаят, да се извикат за обяснение общинските съветници и да се чуят различните гледни точки, групата на малцинството – Деян Николов и другите двама в СОС, просто ни беше показана вратата. Очевидно е било подготвено предишната вечер и за нас все още стоят загадки, дали това са истинските причини и какво става във "Възраждане"", коментира Николай Дренчев.

"Един въпросите е как при тайно гласуване за председател на СОС се разбра кои са гласували. Колкото повече разсъждавам виждам че въпросите са повече от отговорите", призна той.

И обясни своите аргументи: "Всъщност, това което ме накара предварително да застана на позиция, различна от тази на Костадин Костадинов беше, че Деян Николов обяви изключването на четиримата буквално минути, след като бе избран Председателя на СОС. По принцип процедурата, съгласно устава на "Възраждане", въобще не е такава. Всеки човек може да бъде изключен след решение на Организационния съвет, а той се събира на 3 месеца, може извънредно в рамките на една седмица, ако предварително е обявено това. Няма как да излезе прекият ти ръководител в рамките на няколко минути и да каже: Аз ги изключвам тези четиримата. Това е нелепо и когато се противопоставих, мисля, че това е детонаторът, който отключи следващите събития",каза Дренчев.

Николай Дренчев обясни, че "всички общински съветници, до последния в листата, са били одобрени във финалната фаза от Костадинов", а доста преди това на множество заседания и обсъждания на Софийското ръководство.

 "Номинацията на Севделина Петрова е номинация пряко на Деян Николов", потвърди Дренчев.

"Моята пряка вина, е че през 2017 година съм довел Красимир Гълъбов, който аз познават като авиоинженер, изключително прецизен човек, който няма да остави едно болтче незавито или един ред от документите неизпълнен, както е опредено в авиацията", призна "вината си" изключеният депутат.

dnes.bg

7 Коментара

Дренки, семки и бонбонки

преди 1 седмица

Врели некипели. Дотук бе поредният патриотичен проект на ПосолствоТо. След ЪТЪКАТА на Болен Лидеров.

Коментирай

Дренчевизми от кандидата за кмет на Дупница подкрепен от Възраждане

преди 1 седмица

Тоя довел един, той - друг и така се събрали фаянсаджии, шумкари, бакшиши и тем подобни, които по думите на Коце Европейкин щели да реформират Европейския съюз.

Коментирай

Възраждане“ се опитва да се държи като радикална крайна опозиция ...

преди 1 седмица

Тоя направи истинска реклама ... Бравос ...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.