Извадиха и Атанас Пеканов за лице на „Трети март“

Поредната идея – триада да управлява формацията до възкачването на Радев

https://svobodnoslovo.eu/politika/izvadiha-i-atanas-pekanov-za-lice-na-treti-mart/125035 SvobodnoSlovo.eu
Извадиха и Атанас Пеканов за лице на „Трети март“

Поредната идея – триада да управлява формацията до възкачването на Радев

По всичко личи, че съветниците на Румен Радев, са напът да превърнат плануваната партия „Трети март“ в мъртвороден фарс, ако продължат със спекулациите кой да стане аватар на държавния глава начело на формацията.

Стратезите на Радев са извадили поредното име от джобовете си и то е на ексминистърът на президента и млад предприемач Атанас Пеканов.

 

Подобни спекулации имаше още в началото на миналата година, та президентът изживял истинско дежавю, когато на масата му представили списък с евентуални лидери на „Трети март“, водени гордо от бившия вицепремиер по управление на европейските средства. Смехотворната ситуация е, че социолози предричаха Пеканов да поведе президентската дружина още на местния вот, а самият бивш министър през това време преподаваше във Виена, където се оттегли след властовата въртележка миналата година.

 

Пеканов бе министър в служебните кабинети на апаратчиците на Радев – ген. Стефан Янев и на Гълъб Донев, като последният стана верен васал и дори  се говори, че е премиер на създадено от Радев „правителство в сянка“, което заседава на „Дондуков“ 2 и съставлява част от бившите служебни министри. Атанас Пеканов обаче не е сред тях. Затова и идеята младият икономист и предприемач да повтори успеха на „умните и красивите с дипломи от Запад“ Кирил Петков и Асен Василев под ръководството на Радев, не бил съвсем по вкуса на президента. В момента обаче течала поредната акция по убеждаването му да сложи най-накрая някого за лице.

 

За такива вече бяха спрягани една плеяда от подкрепящите го, като името на Ваня Григорова се завъртя най-усилено и дори се говореше, че смуглата хубавица ще изостави общината и ще пристане на активната политика преди евровота през юни под ръка с президента. Фурията от „Левицата“ Мая Манолова бе следващото име, което упорито се завъртя, ала сигурен фаворит се оказал бившият правосъден министър Крум Зарков. Русофили веднага пришиха за лице на партията устатата историчка от СУ „Св. Климент Охридски” проф. Дарина Григорова, а други пък искали военен да оглави партията. Държавният глава засега приемал идеята за Зарков и Григорова, но в никакъв случай не искал неразпознаваеми или партийно-пребоядисани да оглавят формацията му. И така Мая Манолова отпаднала.

 

Имало хрумка „Трети март” да се управлява от триада – трима от най-верните хора на Радев да застанели начело като съпредседатели, за да може едновременно президентът да ги държи под око, като ги остави да се дебнат помежду си за измяна и да може да няма нарочен лидер, който впоследствие да поиска много срещу факта, че е фасада на партията. Според запознати, част от съветниците на Радев редовно му давали пример с начина, по който Бойко Борисов растял в политиката, и сложеният за лице на ГЕРБ. Цветан Цветанов бил пример как един лидер с години не може да се освободи от машинациите на личност, изградила зад гърба му реално цялата му партийна сила в страната. По същия почин те надъхвали и държавния глава да стяга официално формацията и да отива направо на евровота лятото с новата си партия, за да опипа почвата за електорална любов.

Източник: Уикенд

 

2 Коментара

Червената шапчица

преди 3 месеца

Уйкенд, не знам с кво се друсате, ама е яко... ---- Карлос Насар-Херкулес е апетитна и престижна спортна личност, има угроза да напусне България---- Според информации свързани с вдигането на тежести, една от най-мощните финансово страни има интерес към Карлос Насар.---- Е абсолютен рекордьор и шампион, а Везенков е посредствен баскетболист в американското първенство, който С нищо не е допринесъл за България и изобщо се чудя какво прави в класация за български спортисти. Това момче трябваше да бъде спортист на годината!

Коментирай

Атанас Пеканов определено ми е неприятен . . .

преди 3 месеца

Може би защото има излъчването на заплоден щраус . . . Не мога да си го обясня точно . . . Но нека пък го сложат начело на партията на Радев . . . Хаирлия да е . . . :)

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.