Изявление на Фон дер Лайен относно следващия европейски комисар от България

https://svobodnoslovo.eu/politika/izyavlenie-na-fon-der-layen-otnosno-sledvashtiya-evropeyski-komisar-ot-balgariya/112465 SvobodnoSlovo.eu
Изявление на Фон дер Лайен относно следващия европейски комисар от България

„Вчера интервюирах кандидатите, предложени от българското правителство за поста на комисар Даниел Лорер и г-жа Илиана Иванова.

И двамата кандидати показаха голяма ангажираност към Европейския съюз и към позицията европейски комисар. Те също така имат подходящ опит за тази длъжност.

След тези интервюта реших да предложа на Съвета и на Европейския парламент назначаването на г-жа Иванова на поста член на Комисията.

Тя ще отговаря за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта.

Г-жа Иванова има значителен опит по въпроси, свързани с ЕС, като от 2013 г. е член на Европейската сметна палата. Преди това тя е била член на Европейския парламент между 2009 г. и 2012 г. и заместник-председател на комисията по бюджетен контрол.

Нейният опит е от решаващо значение за по-нататъшното изпълнение на водещата програма на ЕС за научни изследвания „Хоризонт Европа", за да се подобри ефективността на разходите на ЕС за научни изследвания и да се постигне по-добро въздействие по места.

Благодаря на г-н Лорер за неговата кандидатура и му пожелавам успех в бъдещите му начинания."

2 Коментара

Сенека

преди 9 месеца

Веднага да се самосезират ООН, СПЧ, Г7, БХК, ШАЛОМ, БЧК, АМ ЗА БГ, НОБЕЛ, ОСКАР! Това е неприемливо и изразява фашизоидна, феминистка дискриминация.

Коментирай

Красимир

преди 9 месеца

"Нейният опит е от решаващо значение за по-нататъшното изпълнение на водещата програма на ЕС за научни изследвания „Хоризонт Европа" - Майко мила !!! Сбогом Европа !!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.