Къде са парите?

https://svobodnoslovo.eu/politika/kade-sa-parite-2/5828 SvobodnoSlovo.eu
Къде са парите?

Къде отидоха парите на София, с които кметът Йорданка Фандъкова обича да се хвали? През последните години слушаме ту за рекордни бюджети, ту за рекордна събираемост, ту за издигането на София в различни класации и мега успешното управление на най-големия град. И какъв е сега резултатът от супер постиженията на ГЕРБ през десетилетието на управление на столицата?

Плодът на усърдността им се оказа ултиматумът, който поставиха вчера пред правителството - или дава солидна сума за спасяването на градския транспорт на града, или рейсовете се разреждат драстично, а шофьорите им излизат на улицата. (Стр. 4)

Фандъкова дори не събра смелост сама да  изложи просбата си към държавата, а прати общински съветници да отправят заплахи към новия кабинет. Държавата, помощта на държавата, ресурсите на държавата бяха ключовите реплики на сподвижниците на кметицата, които години наред не се сетиха да искат промяна в дела на субсидията на централната власт към сектора. Сега обаче тя се оказа належаща, спешна и истерично търсена на фона на мъчително бавните реформи в градския транспорт. Защото за тях рядко се говори, с половин уста и повече с обещания, отколкото с действия.

Е, сега като закъса рейсът, дойде времето за разплата. Но сметката трябва да я платите вие, г-жо Фандъкова.

Деси ВЕЛЕВА

https://duma.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.