Как депутати, за които ваксините са „експериментална течност“, се оказаха имунизирани?

https://svobodnoslovo.eu/politika/kak-deputati-za-koito-vaksinite-sa-eksperimentalna-technost-se-okazaha-imunizirani/5892 SvobodnoSlovo.eu
Как депутати, за които ваксините са „експериментална течност“, се оказаха имунизирани?

Депутатите от „Възраждане“ последователно говорят срещу „принудителната ваксинация“ и против ваксините срещу COVID. В последните дни многократно от парламентарната им група се чуха заплахи за гражданско неподчинение, автобуси и нахлуване на граждани в Народното събрание. Проверка на bTV разкри разминаване между думите и действията на някои депутати, за които ваксините са „експериментална течност“. Всъщност именно те се оказаха имунизирани.

,

Как да влизат в сградите на Народното събрание - със или без зелен сертификат? В петък дебатът задържа на работа народните представители цели 6 часа.

От най-новата и най-малка партия в парламента „Възраждане“ последователно говорят срещу „принудителната ваксинация“ и против ваксините срещу COVID:

„Позицията ни е ясна и категорична: не на тази ваксинация, не на тази ваксина“, каза лидерът Костадин Костадинов във „Фейсбук“ през март 2021 г.

В деня, в който народните представители положиха клетва, „Възраждане“ декларира каузата си и от парламентарната трибуна:

„Няма да търпим ограничения, маски, дискриминация, принудителна или задължителна ваксинация с експериментални субстанции и ще искаме премахването им възможно най-скоро“.

В първия работен ден за депутатите от новата година зам.-председателят на парламента Цончо Ганев от „Възраждане“ заяви, че въвеждането на зелен сертификат за достъп в Народното събрание има за цел да спре него и колегите му да ходят на работа.

„Истината е, че се опитват да ограничат достъпа на „Възраждане“ до парламента, защото ние тук работим. Не сме на пазар“, заяви той.

Два дни по-късно Народното събрание обсъжда въвеждането на зеления сертификат за достъп в сградата на парламента. Проверката на bTV показва, че 1/3 от депутатите на „Възраждане“ не просто имат зелен сертификат, а са ваксинирани…

„Аз чух, че ще бъде това атака срещу депутатите от „Възраждане“. Ваш колега по bTV го каза, че ще ограничи достъпа до  НС на депутатите от Възраждане. – защото ние няма да си купим сертификати, както са направили голяма част от колегите в НС, които казват, че са си купили сертификати – това се чува и вие го знаете също. Разбира се, когато камерите са изключени. Ние ще държим твърдо и ще отстояваме правата, които са права на целия български народ или поне на хората, които нямат желание да се ваксинират или да се сертифицират“, казва Николай Дренчев, секретар на ПК „Възраждане“.

На фона на посланията на партията срещу ваксините и зеления сертификат, лидерът на „Възраждане“ не дава отговор на въпроса има ли ваксинирани депутати в групата му:

„Вижте, аз не питам депутатите си дали са ваксинирани, нито дали са изрязали ноктите си - това е въпрос на грижа за личното здраве и личната хигиена. Има такива, които са преболедували, аз самият нямам зелен сертификат“, обясни Костадинов.

„Ваксините научно честно и почтено не отговарят на определението за ваксина. В момента говорим за един чудовищен социално-инженерен експеримент, в който здравето на народа е заложено на картата на една социално-инженерна геополитическа игра. Това е моето мнение, но и на групата. Както казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам. За всички ваксини, които са произведени в последното десетилетие и не са минали дълъг процес на преработка, не бих препоръчал на никого да си слага. Но това, пак казвам, е негово лично решение. Ако вие казвате, че никога до края на живота си не бихте си сложили ваксина“, казва Дренчев.

Ако казвате, че и „Янсен“ е такава ваксина, а самият вие имате сертификат, в който пише, че на 19 август сте си поставили ваксина „Янсен“, какво означава това?

Това означава, че мога да избирам за себе си и не мога да препоръчвам никому ничий избор.

Сега можем ли да уточним – ваксиниран ли сте, или никога в живота си не бихте си сложили такава течност?

Както ви казах вече и ви повтарям втори път, личният ми здравен статус не е нещо, което бих обсъждал по телевизията, дори с журналист от bTV.

Секретарят на парламентарната група на „Възраждане“ Николай Дренчев е ваксиниран. И след като си е поставил ваксината обаче, той продължава публично да говори срещу ваксините.

На въпрос към Иво Русчев дали има зелен сертификат той казва, че има. По думите му борбата в момента не била за ваксинирани и неваксинирани, а за правата на хората.

Стоян Таслаков също е ваксиниран, което потвърждава пред камерата на bTV: „Не съм се съобразявал с позицията на партията, това си е моя лична позиция. Във „Възраждане“ имаме различни хора с различни виждания“.

Въпреки че във „Възраждане“ има депутати със сертификати, партията организира протест през следващата седмица - срещу зелените сертификати.

„Протестът ни е срещу зеления сертификат, а не срещу ваксинацията“, уточняват те.

В групата има и четвърти ваксиниран. Той е доведен за интервю от другите ваксинирани и ПР-а на партията Йовка Димитрова. Доведеният депутат Даниел Петров разкрива детайли около избора си да се ваксинира: „Просто реших да се ваксинирам с „Янсен“. Това беше личен избор“. Парадоксът е, че той обаче е съгласен с лидера на партия „Възраждане“, който казва, че ваксините са експериментална течност.

Всички ваксинирани депутати от групата на „Възраждане“ твърдят, че имат зелен сертификат, но не го ползват, защото бил дискриминационен.

По-късно лидерът на партията Костадин Костадинов обясни пред БНР, че протестът пред Народното събрание, който се очаква да се проведе на 12 януари, щял да обедини различни хора - и ваксинирани, и неваксинирани, защото според него хората не трябва да бъдат делени на този принцип.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.