Канарчета грачат

https://svobodnoslovo.eu/politika/kanarcheta-grachat/25938 SvobodnoSlovo.eu
Канарчета грачат

Ще напусне ли канарчето Евгений Михайлов листата на ДОСТ, след като лично лидерът на партията Лютви Местан призна, че е имал връзки с "Държавна сигурност" и поиска... прошка? Не, разбира се. Самият Михайлов е наясно, че тази изтъркана тема винаги се е тълкувала превратно и е ползвана избирателно според политическата камбанария. По правило доносниците, превъплътили се в открити антикомунисти, винаги са се изкарвали жертви на "режима", а такива "борци" срещу ДС като Михайлов са си затваряли очите и ушите за тях и са ги толерирали. Според тоз ахмак на едни хора картончетата са от лошите, а на други като на Павката са хубави. Един куп читав народ парясаха заради лошото картонче, обаче хубавото, видите ли, е едва ли не трамплин към властта. Да припомняме ли например, че и Жорж имаше само картонче, но нашето канарче го громеше яко навремето като много лош. Е, сега кацна на МесТАНКОВИЯ... картон.

Общата спойка между двамата е далеч по-тривиална от моралистичните димки, с които се опитва да замъгли нечии объркани мозъци. И ако Местан донякъде е ясен, колкото и да е скандален в поведението си, то позицията на Михайлов може да породи единствено погнуса. Защото да се боpиш cpещy "xибpидната война" на Москва в Бългаpия, като в същото време обcлyжваш режима в Анкара, е решение, чиято моpална легитимност е pавна на нyла. Пък и юридическа. Инак всеки, който твъpди, че зад лепкавите "евроатлантически" клишета на Местан не cъзиpа маpионетния характер на неговата паpтия, несъмнено е cляп или иска дo бъде cляп за света и за България, в която живеем.

Ей такива канарчета търкалят и раздуват етническия проблем като снежна топка. Само слепият не вижда, че Местан си прави митинги на турски и нищо - ни ЦИК, ни прокуратура. А заявките от Турция за гласуване на нашите избори вече били 20 000 - два пъти повече, отколкото на президентските. Доживяхме да се бият две етнически партии - ДПС и ДОСТ, кой повече гласове да набере. Канарчето Михайлов Местан го нае очевидно, за да подгрява партията му по антикомунистическа и русофобска линия, щото не върши работа само хвалбата, че ДОСТ подпряла Цачева за президент със 7000 гласа в Кърджалийско. А всъщност ни за права и свободи става дума, защото на етническите турци у нас никой не им накърнява правата и свободите. Нито пък за оная свобода, дето ДОСТлукът с Турция си е турил в името - от какво и от кого ще освобождават хорицата с небългарско самосъзнание, живеещи в Кърджалийско или в Делиормана? Как звучи само: небългарско! Това е целта - да обособят мюсюлманите у нас като небългари. А държавата България се прави на сляпа, че под носа й отчуждават от нея нейни граждани. Които всъщност нямат никаква нужда и интерес да слушат сутрин как грачат канарчета.

Резултат с изображение за Евгений Михайлов  mestan

Валентин Георгиев

duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.