Кандидат-наследникът на Доган строи палат в Симеоново: Илхан Кючюк източил над 3 млн. лв. от Европарламента от заплати на сътрудници

Изпокарал се с мебелния бос Благо Солов, след като прелъстил любовника му Адриан Зурков и го пратил на почивка в Миконос

https://svobodnoslovo.eu/politika/kandidat-naslednikat-na-dogan-stroi-palat-v-simeonovo-ilhan-kyuchyuk-iztochil-nad-3-mln-lv-ot-evroparlamenta-ot-zaplati-na-satrudnici-2/138586 SvobodnoSlovo.eu
Кандидат-наследникът на Доган строи палат в Симеоново: Илхан Кючюк източил над 3 млн. лв. от Европарламента от заплати на сътрудници

Изпокарал се с мебелния бос Благо Солов, след като прелъстил любовника му Адриан Зурков и го пратил на почивка в Миконос

Евродепутатът от ДПС и съпредседател на партията на европейските либерали АЛДЕ Илхан Кючюк е източил над 3 милиона лева от Европейския съюз по време на дългогодишното си пребиваване в Брюксел и Страсбург. Далаверите на Кючюк с европейски средства изплуват на повърхността покрай титаничния скандал в ДПС и първото в историята разцепление на основаната от Ахмед Доган партия. Почетният председател на ДПС вероятно ще спусне нов лидер на партията в следващите дни, като вече тече задкулисна битка кой да бъде следващ председател между Илхан Кючюк и бившия кмет на Кърджали Хасан Азис.

 

Очакванията на Илхан Кючюк най-после да се домогне до лидерския пост в ДПС обаче могат да бъдат осуетени заради гей връзката му с депутата и негова мъжка секретарка Валентин Тончев, както и заради постъпили до Ахмед Доган множество сигнали за финансовата „нечистоплътност“ на кандидат-наследника му от севлиевското село Петко Славейково.

Илхан Кючюк с Валентин Тончев 

Функционери от ДПС твърдят, че от 2014 г. насам, когато Илхан Кючюк спечели първия си мандат като евродепутат, той е успял да отклони милиони левове от Брюксел чрез заплати за сътрудници, наеми на офис помещения, представителни разходи, рекламни материали и бутафорни социологически проучвания.

Според грубите сметки за 10-годишния си престой в Европейския парламент Илхан е прибирал неправомерно ежемесечно между 12 000 и 20 000 евро, надписвайки фактури с умишлено двойно и тройно завишаване на разходите.

 

Илхан Кючюк и Благо Солов

През последните няколко години Кючюк е усвоявал изцяло за себе си и представителните разходи в размер на 7 500 евро месечно, които се полагат за петимата евродепутати от ДПС, част от групата на европейските либерали.

 

Освен месечната заплата от 24 000 евро, която Илхан Кючюк прибира вече десета година като евродепутат, чевръстият хомосексуален миньон от Петко Славейково е разпределял допълнително още 30 000 евро – сума, която му се отпуска всеки месец за заплати на сътрудници, наем на офис помещения, провеждане на социологически проучвания и рекламни материали и брошури.

Благо Солов с Адриан Зурков 

„Илхан Кючюк неизменно назначава за свои сътрудници активисти от младежката организация на ДПС, на които поставя като условие да му връщат под масата половината от заплатите, които получават в Брюксел. Единственият, който не правеше ресто на възнаграждението си беше неговият любовник Валентин Тончев, който се отплащаше по друг начин“, свидетелства член на младежкото ДПС. Според думите му Илхан Кючюк назначавал за свои сътрудници активисти на партията на заплати между 3 и 4000 евро, а впоследствие половината от превежданите по банковите им карти пари от Брюксел били теглени и предавани в пликове на евродепутата.

 

Заместник-председателят на ДПС оправдавал алчността си пред своите асистенти с Ахмед Доган. Според обясненията му всички евродепутати от ДПС били длъжни да захранват ежемесечно с петцифрени суми почетния председател, който имал огромни разходи за поддръжката на сараите си в„Бояна“ и в Росенец.

 

„Това е абсолютна лъжа – парите отиват в джоба на Илхан Кючюк. Нито един друг евродепутат от ДПС не е принуждавал хората от екипа си да му връщат част от заплатите си“, твърди сътрудник на бившата евродепутатка от ДПС Искра Михайлова. Към днешна дата Илхан Кючюк е назначил петима свои сътрудници – Антоанета Асенова и Нора Картелова, които прибират заплати от по 5000 евро в Брюксел, както и Суней Салиева, Бирол Емин и Халил Имамов, които се разписват срещу 4000 евро месечно. Останалата сума до 30 000 евро месечно се изразходва за рекламни материали, а отделно от това по сметка на Илхан Кючюк постъпват и допълнителни 7 500 евро всеки месец за представителни разходи на групата евродепутати от ДПС.

 

„В първите си години като евродепутат Илхан източваше пари от Европейския парламент чрез бутафорни социологически проучвания и обзавеждане на офис. Фактури на силно завишени цени му бяха продавани от Благо Солов, шефа на мебелната фабрика „Явор“ и общински съветник от Пазарджик. Двамата обаче се скараха жестоко по гей линия – Благо Солов заподозря, че Илхан е прелъстил любовника му Адриан Зурков.

 

Вървеше слух, че през лятото На 2022 г. Илхан е преспал с актьора от сериала „София ден и нощ“ и че след това го е възнаградил за ласките с 5-дневна почивка на Миконос. Оттогава Благо Солов и Илхан не си говорят, а мебелният бос опита да си отмъсти, като преспи с депутата Валентин Тончев“, разнасят пикантната клюка активистите на ДПС.

 

Гей подвизите на Илхан Кючюк и разходите му по надарени млади мускулести красавци обаче не се отразили фатално на финансовото му състояние най-вече благодарение на официалната заплата от 24 000 евро и допълнително отклоняваните от Брюксел по около 15 000 евро на месец. Кандидат-наследникът на Ахмед Доган строи палат в баровския софийски квартал „Симеоново“ върху парцел от над 2 декара, а цели три турски бригади дюлгери неуморно се трудят над новия бляскав дом за над 2 млн. лв. на Илхан Кючюк. Засега не е известно дали в строящата се къща Илхан Кючюк ще се настани със съпругата си Йозлем и децата си, или ще ползва имението за плътски удоволствия с мъже.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

1 Коментара

Доктор

1 month before

Само така, Пеевски нарежда, вие изпълнявате. Жалки поръчкови "журналисти".

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.