Каракачанов: Турция да предаде турски жандарм на български съд? Абсурд!

https://svobodnoslovo.eu/politika/karakachanov-turciya-da-predade-turski-zhandarm-na-balgarski-sad-absurd/26093 SvobodnoSlovo.eu
Каракачанов: Турция да предаде турски жандарм на български съд? Абсурд!

Ако вие не допускате нелегалните мигранти и стреляте, вие ще бъдете призовани на съд. Искат да деморализират защитниците на българската граница. Казват ни, че и те един ден могат да бъдат призовани пред турски съд. Така коментира случая с тримата български граничари, призовани пред турски съд, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Представятели ли си,  ако това беше станало с български контрабандисти в Турция. Дали щяха да предадат турския жандармерист на български съд? Ако служебното правителство мълчи, ние няма да предадем българския граничар на Турция!, категоричен бе той.

Става дума за граничния полицаи Николай Цонков. Тук не става въпрос за турски рибар, който си лови кротко риба, а за нарушение на българската граница. И когато граничарите им дават сигнал, те се опитват да потопят катера на българските граничари. С рибарските куки се опитват да пробият нашия катер. При задържане оказват съпротива. И тогава се произвежда изстрел, който не е целенасочен. Загива един турски контрабандист. Поканихме го в нашите листи, за да му осигурим имунитет. Искането на Турция е знаково и брутално. Цонков е изпълнявал задълженията си. Той е изпълнил своя дълг в наши територилни води, обясни подробно случая Каракачанов.

Новият набор младите социалистки в БСП ме харесват. Това ме ласкае. Но това не определя политическата ми посока. Няма вариант аз да водя една политика, Сименов друга, Сидеров - трета. С г-жа Нинова пихме по едно кафе, но преговори не са водени. Ако правя тайни срещи, няма да ги правя в парламента, обясни той положението в патриотичната коалиция и разговорите с други партии.

Политическото пространство отново ще бъде раздробено и затова искаме да привлечем огромен брой българи. Българските партии трябва да намерят общ език за проблема на бедността, пенсиите. Отсега няма как две партии да направят мнозинство, посочи той.

Резултат с изображение за Каракачанов

 

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.