Кирил Петков честити Гергьовден с правописна грешка

https://svobodnoslovo.eu/politika/kiril-petkov-chestiti-gergyovden-s-pravopisna-greshka/133224 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков честити Гергьовден с правописна грешка

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков честити празника на Св. Георги Победоносец и на Българската армия с правописна грешка. Активни наблюдатели веднага го хванаха в гаф, тъй като е изписал думата именици с двойно "н", което автоматично променя смисъла на казаното.

(Съществителното именик, мн.ч. именици, означава 'човек в деня, когато е именият му ден'. Днес е Петровден – честито на имениците! Трябва да почерпиш, нали си именик днес! Съществителното именник, мн.ч. именници, означава 'текст, съдържащ имена'.31.12.2011 г. Източник - Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 302.) 

"Днес е Гергьовден - един от най-светлите християнски празници и ден на храбростта. Честит имен ден на всички именници! Честит празник на българската армия!", заяви Петков, пускайки си снимка от плажа на Корал.

Именно на морето той посрещна Великден и Гергьовден в компанията на съпругата си Линда МакКензи - Петкова и две от трите си общо дъщери.

"Отново съм със семейството си на плаж Корал и се радваме на майското слънце. Въпреки че на много тази тема омръзна, тя е добър пример какво означава смелост и храброст в днешния ден и какво не. Колкото и някои хора да се опитват да омаловажат успеха на запазването на красивите дюни зад този прекрасен плаж – той е вече факт и бе постигнат в миналия парламент.

Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май! Не видяхме нито биволи, нито птички да вдигат шум. Беше тихо и спокойно. Има една запазена красива природа на един черноморски плаж, на която и нашите деца ще могат да се радват. Чудесно е! Честит празник на храбростта!", отбеляза Петков.

trud.bg

6 Коментара

Али Баба

преди 1 седмица

Птичките не вдигат шум! Обикновено чуруликат и това е приятен звук. А гларусите са част от романтиката на плажа и безкрайното синьо море......

Коментирай

Настапир,Криптомир,Педерасомир Педофил АНАЛниев - наркотрафикант и незаконен син на комунистката нора аналниева.

преди 1 седмица

Баща му парапетков е още по-тъп от тъпака киро-простака.Да го духат и двамата на бай Ставри в СЦЗ !!

Коментирай

Ех, ако живеехме

преди 1 седмица

в нормална държава и ако си имахме работеща прокуратура, тоя "умник", вместо да се хили от плажа, можеше вече да излежава, ефективно. Съдба българска, нерадостна...

Коментирай

Зеля

преди 1 седмица

Те това е.....Про100 Кирчо - свещенНа простота.......

Коментирай

Зеля

преди 1 седмица

Те това е.....Про100 Кирчо - свещенНа простота.......

Коментирай

Стрина Кица

преди 1 седмица

А, че га па и биволи по нашите плажове? И птичките му запречили...Медуза го е парнала...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.