Кирил Петков: Чуждите инвеститори загърбват България заради корупцията, изчистването минава през КПКОНПИ

https://svobodnoslovo.eu/politika/kiril-petkov-chuzhdite-investitori-zagarbvat-balgariya-zaradi-korupciyata-izchistvaneto-minava-prez-kpkonpi/5922 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков: Чуждите инвеститори загърбват България заради корупцията, изчистването минава през КПКОНПИ

”Чуждите инвеститори нямат интерес към България заради високите нива на корупция”. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на редовния петъчен парламентарен контрол. ”България има най-ниските данъци в ЕС, имаме добра фискална позиция, ниско ниво на заеми. Затова и би трябва да имаме голям инвеститорски интерес. Но нивата са ниски и причина номер 1 е корупцията.

,

Това е притеснението на всички големи инвеститори и блокира влизането им в България. Ние смятаме, че с нашата политика за нулева корупция това да спре веднъж за винаги. И тогава ще видите как потенциалът на България ще се развие", обяви още Кирил Петков.

Той допълни, че другото важно обстоятелство, което блокира инвеститорския интерес към страната ни е липсата на добра инфраструктура.

"През 2020 година не е имало нито едно писмо с намерение за инвестиция от търговски компании. Имаме над 600 писма за инвестиционни намерения само за 50 дни. Ще направим правилната инфраструктура приоритетно и ще премахнем корупцията. Тогава ще използваме и че имаме ниски данъци, за да убедим фирмите, че България е добро място за инвестиции", обясни още премиерът. Петков обясни още, че изчистването на корупцията минава през реформи на КПКОНПИ.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.