Кирил Петков изтрещя: Опозицията не ни е никакъв проблем. От сутрин до вечер ще светим с лампите

https://svobodnoslovo.eu/politika/kiril-petkov-iztreshtya-opoziciyata-ne-ni-e-nikakav-problem-ot-sutrin-do-vecher-shte-svetim-s-lampite/133390 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков изтрещя: Опозицията не ни е никакъв проблем. От сутрин до вечер ще светим с лампите

Кирил Петков отново изтрещя. Направи безумни сметки, за да покаже, че ПП-ДБ имат 24% рейтинг!?!

"Това, което виждаме, е много просто. 17.5% от нашите избиратели са твърдо с нас. Има едни 7% , които се чудят дали да гласуват. Защо се чудят? Проста математика. 17 + 7 е равно на 24. Това са гласуващите проценти за нас.", направи сметката съпредседателят на ПП в ефира на Нова тв, коментирайки прогнозите, че партията му ще загуби между 200 и 240 хиляди гласа и може да изпадне от второ на четвърто място след предстоящите предсрочни избори за парламент. 

Той обясни, че през цялото време не са комуникирали с избирателите си, защото не са искали да си показват картите.

Въпросът за опозицията, не ни е никакъв проблем. Ние и в момента сме в опозиция, обяви той.

"Ходим от град на град и си говорим с хората. Не защото знаят, че сме ги предали. Те знаят, че не сме ги предали, че не търгуваме с принципи".

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков в ефира на Нова тв,

"Излязохме от властта, когато трябваше да търгуваме по тема корупция. Има една причина и тази причина е, че имаше едни месеци, в които те изпитваха неприязън да виждат своите избраници седнали с ГЕРБ и ДПС", каза още Петков.  

"Извиняваме ви се, че по време на тези месеци ние не комуникирахме с тях точно какво се случва, а то не бе случайно. Не искаме да си показваме картите. 

Искаме да направим реформите. И ако се похвалим какво се случва, шансът ГЕРБ да ни подкрепят бе доста малък", обясни той. 

"Извиняваме се, че по време на тези месеци не можахме да кажем, че не предадохме тези хора", добави Петков. 

Попитан как ще разбере, че ГЕРБ и ДПС вече не работят заедно, той каза следното:"Много е просто. Когато се седне с ГЕРБ на дискусия

Втори въпрос: Когато се правят конкурсите и за ВСС, за регулаторите, за службите, ще има ли гарантирана квота за някой. Ако ГЕРБ не искат гарантирана квота, и ДПС не искат квота, а имаме честни конкурси това означава, че за първи път от 30 години хората, които контролират властта, ще трябва да предадат". 

"Хората във ВСС, може ли да пуснем лампите и да им направим честен конкурс. Искаме ненагласени мачове", добави той. 

Кирил Петков изрази надежда, че проевропейската общност на следващите избори ще се обедини около ПП и ДБ и ще стане незаобиколим фактор. 

"Трябва да покажем, че сме заедно. Ставаме незаобиколим фактор. Време е те да се съобразяват с нас.

Единственият начин е, ако покажем, че всичките тези хора покажат, че разбират какво се случва", добави той. 

Петков коментира, дали ще търси подкрепа от Борисов на 10 юли за съставяне на правителство и кой трети партньор ще търси. 

Не сме хората от преди две години и половина. Ако сме в опозиция от сутрин до вечер ще светиме с лампите. Няма да им позволим да правят схеми", каза той, без да дава конкретен отговор. 

По думите му не е проблем ПП да остане в опозиция.

"Въпросът е да няма нагласени конкурси. Разкачането е първата стъпчица.

Втората е да не искаме котки в чували в институциите, които трябва да работят за хората. Ако си първи, отговорността е при теб.

Миналия път едва ли не те са ни дали нещо. Този път ние ще сложим нашите условия. 

Съмнявам се, дали те са готови да направят честни конкурси и реформи.Обещавам на нашите избиратели, ако няма ясна точна формула това да се случи, ние ще сме в опозиция", каза Петков. 

Що се отнася до случая с "Корал" и обвиненията във фалшиви подписи, Петков заяви, че той е горд с този случай.

"Аз съм горд от този случай. Вече 3 години съм в политиката.

Когато ДАНС работи да се измисли скандал, когато цялата държава работи за поредния скандал и единственото е, че преди 3 години съм излязъл от организация с нула лева, това е гордост за мен", каза ток. 

"Няма да дам лукса да чуят нашата защитна тези, която е много истинска и много вярна. Ще я чуят, когато повдигнат обвинения. 

3 години в политиката и единственото, което може да измислят, е как съм излязъл от организация с нула лева. Това е стандарт, който всеки политик трябва да постигне", добави Петков. 

Епицентър 

2 Коментара

Олеся Zelle

преди 1 седмица

Про100 КирчУ си е директно за тюрмата,но заедно със Сарафов, за гова,че все още не го е "подпукал "за всичките му престъпления

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.