Кирил Петков: Край с политическите назначения. Предлагам да отзовем Пламен Георгиев от Валенсия

https://svobodnoslovo.eu/politika/kiril-petkov-kray-s-politicheskite-naznacheniya-predlagam-da-otzovem-plamen-georgiev-ot-valensiya/5970 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков: Край с политическите назначения. Предлагам да отзовем Пламен Георгиев от Валенсия

Ще обсъдим една точка, която е важна за новото правителство. Това е, че оттук нататък политическите назначения и назначения на хора, които не са свързани с професионалната дейност там, където отиват, особено в МВнР, приключват. Предлагам днес да отзовем Пламен Георгиев, който беше назначен като консул във Валенсия, Испания, изцяло по политически причини.

Това обяви в началото на първото за годината правителствено заседание премиерът Кирил Петков и призова: „Нека това да бъде символ, че този тип политически назначения не са методът и начинът, по който ще се случват нещата оттук нататък“.

.

Пламен Георгиев, Източник: БГНЕС

Пламен Георгиев е консул на България във Валенсия и бивш ръководител на КПКОНПИ. Той беше назначен на тази позиция след скандала с незаконните пристройки на жилището му.

Реакцията на Георгиев

Българският консул във Валенсия заяви по телефона за БНТ, че ще коментира новината за отзоваването си след като станат ясни мотивите за това. По думите му 2/3 от генералните консули са политически назначения.

Успех във ваксинирането

Иначе още в самото начало на заседанието днес Петков поздрави здравният министър и отчете успех във ваксинационната кампания. „Нашите цели са да спасим максимално много животи през следващите месеци, да сме сигурни, че правим всичко възможно да не затворим икономиката, а децата ни да ходят на училище. За да се случва това, ваксинационната програма трябва да работи. Поздравът ми е към министъра на здравеопазването, защото само за вчерашния ден вече имаме 24 747 ваксинирани. От началото на новата програма са ваксинирани над 130 000 души. Нашата начална цел беше допълнително 300 000. Вече сме на 1/3 от тази цел, а сме само в първите дни на януари“, отчете министър-председателят.

Помощ за туризма

Качваме тавана за COVID мерки за туризма от 1.8 до 2.3 млн. лв, каза още той: „Вчера министерство на иновациите и растежа представи програма по която от Българската банка за развитие осигуряват 60 милиона лева, като банката ще предложи два продукта – „Ликвидна помощ за ресторантьори“ и „Ликвидна помощ за хотелиери“.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.