Кирил Петков нагло излъга в ефир: Не съм нареждал ареста на Бойко Борисов. МВР беше

https://svobodnoslovo.eu/politika/kiril-petkov-naglo-izlaga-v-efir-ne-sam-narezhdal-aresta-na-boyko-borisov-mvr-beshe/110676 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков нагло излъга в ефир: Не съм нареждал ареста на Бойко Борисов. МВР беше

Кирил Петков нагло излъга в ефир: Не съм нареждал ареста на Бойко Борисов.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Според него това е било МВР.

На въпрос "Как Борисов говори с вас, след като го арестувахте", Петков отвърна: "Трябва да се каже ясно, че арестът е на МВР. Аз не съм го нареждал. Друга е тезата. В този момент осъзнаваме тежестта пред всички нас. Във Фейсбук показах как се взимат решенията в тези моменти. Трябва да се знае, че всичките мотиви за това решение не са лични. Аз се абстрахирах. Предлагаме всичко с чувството на отговорност"

Епицентър. бг припомня:

- На 17 март 2022 г. лидерът на коалиционния партньор на ПП в управлението - ИТН Слави Трифонов получава от самия министър-председател Кирил Петков следния SMS: „Арестувах Бойко Борисов, Влади Горанов и Менда Стоянова, Севделина Арнаудова”.

За това разказа шоуменът на 11.10.2022  тв изявление и продължава:  "Единственото, което касаеше толкова важен казус, който може да се отрази на всички коалиционни партньори като ареста на Бойко Борисов, аз разбрах като sms, получен от Кирил Петков. Мисля, че същото е валидно и за останалите коалиционни партньори".

На 18 март 2022 година адвокатът на Борисов във връзка с ареста му - Менко Менков сензационно съобщава: "Разпореждането за ареста на Борисов идва от кабинета на министър-председателя Кирил Петков, така пише в преписката".

- Преди това, на 12 септември 2022 година, отново Кирил Петков в качеството си на премиер, се заканва във Фейсбук: “Но ще заявя много ясно: твърдо сме решени да изправим Бойко Борисов пред съда… Дали Борисов в крайна сметка ще влезе в затвора? Сигурен съм в едно: това няма да се случи, ако нашите политически опоненти спечелят изборите“.

Днес Кирил Петков не се посвени да излъже в национален ефир!

"Освен Мария Габриел, друг човек от ГЕРБ в никакъв случай няма да има в кабинета, но ще има една-две промени", обяви с апломб Кирил Петков пред Би Ти Ви. Той съобщи, че няма да е министър, но Асен Василев ще е министър на финансите.

Петков обясни, че това, което днес написа в профила си във фейсбук, е защото винаги се е дразнил като наблюдател, когато някой обещае, а после се оправдава, че не си е спазил обещанието.
"Приоритет ни е да спазваме обещанията си. Не трябва да се увърта, когато има неспазени обещания. Смятам, че когато има възможност човек да се извини, е редно да го направи", обясни Петков, след като излъга в ефир.

"Не съжалявам за това, което предложихме, ни най-малко. Кандидатурата на Габриел може да сбъдне приоритетите ни, като например Еврозоната и Шенген", каза още той.

Според него много от греховете на ГЕРБ Мария Габриел ги няма и я определи като "компромис, за който си заслужава. Всички знаят как изглеждат алтернативите", продължи да коментира той ротационното правителство, за което са се договорили с ГЕРБ.

И Петков, както лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано, подчерта, че ротационното правителство не е коалиция.

"Надявам се проф. Тагарев да остане в кабинета. Отбраната е ключово важна. Той ни е важен", подчерта той.

Кирил Петков заяви още, че се надява Янкулов да остане като министър на образованието.

Сглобява се много силен кабинет на базата на първия, който показахме. Базата е кабинета "Денков".

Нямаме ангажимент за министри от ГЕРБ по никакъв начин, подчерта Кирил Петков.

Според него началният състав на кабинета ще продължи за 18 месеца. Ако има желание да се сменят министри, трябва да има съгласие от двете партии.

Всеки министър ще има правото да си избере зам.-министрите. "Няма клауза за зам.-министри, посочени от ГЕРБ", подчерта Кирил Петков.

Преговарящите не са разговаряли за областните управители.

Целта ни е да сменим всички регулатори с изтекъл мандат. Ще има номинационен борд, където да са имената на експерти, одобрявани от всички. Всяка партия ще има право на вето, ако смята, че нещо не е наред, посочи Кирил Петков.

"Надявам се контролът върху главния прокурор да се свърши още в петък. Искаме да сменим Конституцията. Аз лично не искам въобще да има главен прокурор. Искам да реформираме службите така, че когато влезем в Шенген, да не сме най-накрая, в периферията. Това, което научихме от нашето правителство е, че новите метли метат най-добре", каза той.

Според Петков "сравнително бързо ще влезем в Изборния кодекс".

Запитан ще предложи ли отново Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, той посочи, че "има огромно уважение към Бойко Рашков", но разбира, че той няма да бъде приет, защото ще е "трудна кандидатура".

Мисля, че ДПС осъзнават, че промяната идва като бърз влак. Или се променят към европейска България, или остават на същото ниво. Надявам се, че имаме шанс и с тях, заяви Петков.

Петков обясни, че Демократична България стои като че ли отстрани във вземането на решения, защото трябва да проведе съвета си. "Уважавам нашите коалиционни партньори, но трябва да минат през техните си съвети, да минат през своя процес, но съм сигурен, че ще застанат твърдо зад това, което се случва. За момента експерти от "Демократична България" се обсъждат. Вярвам, че ще има и от тях в кабинета", каза той.

https://epicenter.bg/

3 Коментара

Чичо

преди 11 месеца

Предполагам,че никой не е изненадан. Кирчу е доказан лъжец и уверено подражава на Тиквата! Убеден е, че това е пътят - лъжи нагло и все някой ще ти повярва!

Коментирай

Чичо

преди 11 месеца

Предполагам,че никой не е изненадан. Кирчу е доказан лъжец и уверено подражава на Тиквата! Убеден е, че това е пътят - лъжи нагло и все някой ще ти повярва! КОГА ЩЕ РАЗКАРАТЕ ТЪПИТЕ СИ КАРТИКИ???

Коментирай

t_ab

преди 10 месеца

Този е изпята песен. Отвратително фалшиво изпята песен.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.