Кирил Петков прати най-верния си бодигард да съветва Денков

Предполага се, че ще го съветва по въпросите за националната сигурност

https://svobodnoslovo.eu/politika/kiril-petkov-prati-nay-verniya-si-bodigard-da-savetva-denkov/113309 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков прати най-верния си бодигард да съветва Денков

Предполага се, че ще го съветва по въпросите за националната сигурност

Втори човек, охранявал лично Кирил Петков, докато бе премиер, влиза в Министерския съвет.

 

От началото на юли Васил Марков е назначен за съветник на премиера акад. Николай Денков. За да заеме този пост, той е напуснал Националната служба за охрана (НСО), където работеше над 15 години. Като съветник на министър-председателя Марков ще получава около 6000 лева заплата.

 

Предполага се, че Васил Марков ще съветва акад. Денков по въпросите, свързани с националната сигурност на страната. Бившият бодигард на Кирил Петков бе спряган и за началник на службата, ако се промени законът и шефът на НСО се избира от правителството, а не от президента, както е сега.

 

Според служители на НСО обаче той не притежава необходимата компетентност.

„Васко се сближи с Кирил Петков, докато го пазеше като премиер. Тогава лидерът на ПП си беше въобразил, че служители на НСО го записват тайно по поръчка на Бойко Борисов или Румен Радев и предоставят компрометиращи данни на жълтите медии. Кирил изолира държавните охранители и имаше доверие само на трима души. Васил беше един от тях, явно се е доказал като особено верен”, разкриват служители на НС

 

Васил Марков е вторият член на охраната на Кирил Петков, постъпил в правителството. Миналия месец за зам.-вътрешен министър бе назначен Кирил Ценкин, който също бе служител на НСО и доверен гард на бившия премиер.

Източник: Уикенд

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.