Кирил Петков: С Асен Василев със сигурност ще сме част от промяната

https://svobodnoslovo.eu/politika/kiril-petkov-s-asen-vasilev-sas-sigurnost-shte-sme-chast-ot-promyanata/7803 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков: С Асен Василев със сигурност ще сме част от промяната

Когато взимаме решението с Асен Василев, е как може да продължим промяната по най-ефективния начин. Със сигурност ще бъдем част от промяната, имаме енергия за това. Вярвам, че България може да се промени много бързо, стига да се правят правилните стъпки. Имаме идеи”. Това заяви министърът на икономиката Кирил Петков в Благоевград.

На няколко пъти той избегна отговор на въпрос дали ще участва в следващия служебен кабинет, но от думите му се разбра, че вече се готви да освободи кабинета във ведомството и предстои да публикува отчет за свършеното през мандата.

„Докато съм служебен министър няма да говоря за политическо бъдеще. Дори и в тези последни дни искаме да свършим реални задачи. Обещавам, че с най-голяма удоволствие ще ви кажа моите планове”, каза още Петков.

Той подчерта, че „да си част от промяната има много форми - стига човек да иска и да го прави".

„Важно ни е докато сме служебни министри да сме аполитични, защото иначе едва ли не използваме в момента трибуната, за да си правим пиар. Не искаме това, искаме да свършваме реални неща”, добави Петков.

В Благоевград той се срещна с кмета Илко Стоянов и академичната общност в града.

Offnews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.