Кметът Терзиев на среща с Румен Радев. Какво си казаха?

https://svobodnoslovo.eu/politika/kmetat-terziev-na-sreshta-s-rumen-radev-kakvo-si-kazaha/127334 SvobodnoSlovo.eu
Кметът Терзиев на среща с Румен Радев. Какво си казаха?

Модернизирането на град София и неговото развитие като съвременна европейска столица обсъдиха на среща в президентската институция държавният глава Румен Радев и кметът на Столичната община Васил Терзиев.

Кметът на столицата е запознал държавния глава с основните приоритети на своя екип, сред които водеща е амбицията за увеличаване на прозрачността в работата на администрацията и при провеждаето на обществените поръчки.

По време на срещата са били обсъдени перспективите за финансова децентрализация и реално овластяване на българските общини, така че местните власти да могат да осъществяват своите политики в интерес на гражданите.

Възможностите за подобряване на градската среда, борбата със замърсяването на въздуха, насърчаването на туризма и дигитализацията на редица услуги, което да улесни комуникацията на гражданите с общинските власти, също са били сред акцентите на срещата, посочват от прессекретариата на държавния глава.
 

Президентът е откроил предимството на град София пред редица европейски столици да бъде разположен в непосредствена близост до планина и призова за общи усилия от институциите, неправителствените организации, спортната общност и бизнеса за намирането на ясно решение за развитието на природен парк „Витоша“ и улесняване на достъпа до него за отдих и спорт. Това би подобрило и възможностите на страната ни успешно да кандидатства за провеждането на международни състезания по зимни спортове.

Обсъдено е и развитието на обществената инициатива за изграждането на нова музикална зала в София, която да отговори на очакванията на културната общност в столицата и в България.

https://frognews.bg/

6 Коментара

Червената шапчица

преди 2 месеца

- Танче, защото се омъжи за прост зидаро-мазач? - Защото след грубата работа, продължава да шпаклова.

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

Случки в БСП... Четирима старци играят голф. - Мдааа, от година на година стиковете ми се струват все по-тежки - казва единият. - Мхм, и разстоянието от дупка до дупка става все по-голямо - добавя другият. - И хълмчетата са по-стръмни от едно време - допълва третият. Четвъртият, наслушал се на техните оплаквания, ги скастря набързо: - Стига сте мрънкали, бе! Радвайте се, че още сме от правилната страна на тревата!

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

Леопардът се наведе да пие вода, видя отражението си и изръмжа: - Мамка му! С тоя десѐн приличам на чалга певица!

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

Абе, хора... На кого му пука какво са си казали Президента и васко ухото...Голем праз, че... По време на срещата са били обсъдени перспективите за финансова децентрализация и реално овластяване на българските общини, така че местните власти да могат да осъществяват своите политики в интерес на гражданите.

Коментирай

Фицо

преди 2 месеца

Един нагъл глупак срещу един само глупак .

Коментирай

Един нагъл глупак срещу един само глупак ....

преди 2 месеца

:)

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.