Колко плати ГЕРБ за адвокати на завода за RDF гориво на Мишо Булинса? (Мата Хари Ангелкова се издъни в опит да скрие информация + ДОКУМЕНТ)

https://svobodnoslovo.eu/politika/kolko-plati-gerb-za-advokati-na-zavoda-za-rdf-gorivo-na-misho-bulinsa-mata-hari-angelkova-se-izdani-v-opit-da-skrie-informaciya-dokument/5783 SvobodnoSlovo.eu
Колко плати ГЕРБ за адвокати на завода за RDF гориво на Мишо Булинса? (Мата Хари Ангелкова се издъни в опит да скрие информация + ДОКУМЕНТ)

Партия ГЕРБ не иска да се знае колко е плащала държавната администрация на външни фирми за адвокатски и консултантски услуги, каквито бацетата са ползвали дори в защита на бъдещия завод за RDF гориво, зад който стои касичката на Бойко Михаил Иванов – Мишо Булинса.

Спряганата като една от многото Мата Хари Ангелкова не иска да се знае колко е плащано на адвокати по времето на бандата ГЕРБ

Това се вижда от въпрос до премиера Кирил Петков от бившата министърка на туризма, а сега депутат от ГЕРБ Николина Ангелкова.

В парламентарен въпрос до министър-председателя Ангелкова иска списък на обществените поръчки за консултантски и адвокатски договори, проведени от всички министерства и други държавни институции, както и от държавните фирми.

От сканирания й в деловодството на парламента въпрос се вижда обаче, че тя на ръка е добавила, че въпросът й се отнася за периода след 12 май т.г., т.е. след като вече правителството на Бойко Борисов не беше на власт.

Въпросът на Ангелкова започва с увода, че заради пандемията, „галопиращата инфлация“ и постоянно покачващите се цени, гражданите трябва да знаят, че парите им се харчат целесъобразно и при стриктно спазване на Закона за обществените поръчки.

Писменият отговор на премиера Петков се очаква идната седмица.

Практиката да се наемат външни юристи и консултанти не е чужда на ГЕРБ. Само по едно от делата за „Еврофутбол“ НАП например е наела адвокат за 430 хил. лв., става ясно от съдебните регистри.

В регистъра на обществените поръчки могат да се видят и други договори за юридически услуги.

Столичната община например има такъв от 2020 г. за 420 хил. лв. с ДДС за „предоставяне на специализирани юридически услуги в областите околна среда, строителство, енергетика, европейско финансиране, в т.ч. държавни помощи, публично-частно партньорство, търговско и административно право, по въпроси, свързани с изграждането и експлоатацията на Инсталацията за комбинирано производство на енергия с оползотворяване на RDF”, зад която стои фирма от орбитата на Михаил Иванов – Мишо Булинса.

Narod.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.