Контрера от ВМРО избухна: Върнете ветото за членството на Северна Македония в ЕС! Стига сме мълчали на тези, които обиждат България публично и преследват българите в Македония!

Парламентът трябва да се събере извънредно и да приеме декларация в защита на българите от другата страна на границата!

https://svobodnoslovo.eu/politika/kontrera-ot-vmro-izbuhna-varnete-vetoto-za-chlenstvoto-na-severna-makedoniya-v-es-stiga-sme-malchali-na-tezi-koito-obizhdat-balgariya-publichno-i-presledvat-balgarite-v-makedoniya/133772 SvobodnoSlovo.eu
Контрера от ВМРО избухна: Върнете ветото за членството на Северна Македония в ЕС! Стига сме мълчали на тези, които обиждат България публично и преследват българите в Македония!

Парламентът трябва да се събере извънредно и да приеме декларация в защита на българите от другата страна на границата!

С протестна акция, подкрепена от камион с камъни, от ВМРО внесоха писмо до МС, а поводът е новоизбраният президент на Република Северна Македония, която откровено проповядва антибългарски и антиевропейски възгледи. Абсолютно недопустимо е и поведението на лидера на първата партия в Северна Македония – Мицкоски.

 

„След произвеждането на изборите за парламент и президент на Р Северна Македония и формиране на политическото представителство след тях станахме свидетели на публични изяви на лидери на най-голямата политическа парламентарна формация, както и на новоизбрания президент, които са в разрез с всякакви нормални разбирания за добросъседство. Провокативният и предизвикателен език спрямо България и българските институции е недопустим. Р Северна Македония е кандидат за член в ЕС, а не България.

 

В Скопие дойдоха на власт антибългарски и антиевропейски сили. Тези хора не спазват нито един международен договор.

 

Ние от ВМРО смятаме, че българската реакция трябва да бъде остра, безкомпромисна и само и единствено в защита на правата на българите в Македония. Затова от ВМРО призоваваме Министерски съвет и Народното събрание да върнат ветото над Северна Македония!

 

„Настояваме на свое заседание Министерски съвет на Р България да вземе решение, с което да препотвърди или приеме отново Рамкова позиция относно разширяване на ЕС и процеса на стабилизиране и асоцииране: Република Северна Македония от 09.10.2019 г.

 

В писмото си те призовават и парламентът да реагира и да защити българите в РСМ.

 

Настояваме Народното събрание да се събере извънредно, за да приеме Декларация във връзка с разширяването на Европейския съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония съгласно текста от 10.10.2019 г.“.

1 Коментара

олеся

3 months before

Контрера І знаи едно: нашето "съгласие" за братятя макета бе взето под натиск на Галя и Посолството.Спомни си само,как про100 КирчУУУ и останалата пасмина от ППДБ и гербопитеците се ослушваха и чакаха сигнал откъм Козяк

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.