Контрера праща в прокуратурата скандален случай с раздадени бонуси в район „Възраждане“

Това ли е „спасението“ на София, пита общинският съветник от ВМРО

https://svobodnoslovo.eu/politika/kontrera-prashta-v-prokuraturata-skandalen-sluchay-s-razdadeni-bonusi-v-rayon-vazrazhdane/126815 SvobodnoSlovo.eu
Контрера праща в прокуратурата скандален случай с раздадени бонуси в район „Възраждане“

Това ли е „спасението“ на София, пита общинският съветник от ВМРО

За злоупотреба с публични средства от страна на кмета на район „Възраждане“ от „Спаси София“ сигнализира общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. Той внася сигнал до софийската прокуратура. Освен това съветникът от ВМРО настоява и за пълен одит на изразходваните средства от район „Възраждане“ за 2023 и 2024 г.

Във „Фейсбук“ Карлос Контрера дава подробности за случая. Всички общински съветници са сигнализирани от главния счетоводител на район „Възраждане“, че новият кмет от „Спаси София“ Станислав Илиев е раздал 10 хиляди лв. на служители от администрацията под формата на допълнително материално стимулиране.

Бонусите са раздадени на новоназначени служители, които няма как да получат атестация за работата си за предходните три месеца по простата причина, че тогава въобще не са работили в администрацията. Въпреки това еднолично районният кмет със заповед бонифицира тези служители, пише Контрера.

Цялата публикация на Контрера:

Злоупотреба с публични средства в особено големи размери в район „Възраждане“?

Всички общински съветници бяхме сезирани от Главния счетоводител на район „Възраждане“, че в нарушение на правилата и нормативната уредба новият кмет на район „Възраждане“ е разпределил под формата на допълнително материално стимулиране (ДМС) 10 000 лв. от бюджета на района.

Бонусите са раздадени на новоназначени служители, които няма как да получат атестация за работата си за предходните три месеца по простата причина, че тогава въобще не са работили в администрацията. Въпреки това еднолично районният кмет със заповед бонифицира тези служители. ДМС е получено за добре свършена работа... Кога, каква е тази работа и как точно е свършена?

Много интересно е на база на какви атестации и на каква точно свършена работа се решава раздаването на ДМС.

От приложените документи става ясно, че сумите варират от половин до цяло възнаграждение. Същите са изплатени, въпреки възраженията на главния счетоводител, че това е незаконно.

Новият кмет на район „Възраждане“ е Станислав Илиев от „Спаси София“. Когато СОС заработи, със сигурност ще искам изслушване по казуса. Междувременно със сигнал изпращам материалите до Софийска районна прокуратура, тъй като юрист имам съмнения, че е извършено престъпление по служба с настъпила щета за публичен орган в размер на 10 000 лв. Ще поискам и от кмета на Столична община извършване на пълен одит за направените през 2023 г. и за януари 2024 г. разходи от район „Възраждане“.

Не намирам от политическа и управленска гледна точка никаква логика да си раздаваш бонуси, без да си свършил никаква съществена работа. А че не е свършена никаква съществена работа ясно се вижда по улици, площади, градинки...

Явно това е планът за „спасението“ на София, което е доста жалко!

Източник: blitz.bg

9 Коментара

Червената шапчица

преди 3 месеца

В класическото българско кино Цветанка Ризова бих ѝ дал ролята на Стефчето - контрольорката от "Булгарплод" в "Да обичаш на инат". Онази, към която Велко Кънев се обърна с култовото: "Ей, курво....Курвоооо......Курвичкеее"." Тихомир Чергов

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Кой идиот назначи на работа в БНТ журналистката Йоана Левиева Сойер?

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

копи - пейст... В България има 341 болници в 254 града. Това е пълен абсурд на фона на намаляващо и липсващо население. Ако тези пари платени за несъществуващи услуги и хора се пренасочат към организация и закупуване на транспортни средства (вкл. вертолети) всеки бългаин би имал достъп до квалифицирано лечебно заведение в рамките на 1 час. Сега обаче корумпирани политици и общинари точат пари от тези болници и изобщо не ги е еня кой от какво има нужда. Да се поддържат 341 болници за 6 милиона души? Това го няма никъде.

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Какъв е този, ве... кой идиот е гласувал за това нещо... общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Въпрос - ако Йоана Левиева Сойер и Карлос Контрера обединят усилията си могат ли от едно клякане да задръстят канализацията на града?

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

- Маме, маме! Искам да споделя нещо важно с теб! Не знам обаче - как ще го приемеш... - Слушам те внимателно, сине! - Ами, изхвърлиха ме от Университета! - Не думай! - Потроших колата на татко! - Олеле! - Имам да връщам сто хиляди лева! - Ужас! - Скоро ще вляза в затвора! - Боже Господи! - И съм гей! - Оффф... На фона на всичко останало - това ще го приема спокойно! - Ха-ха-ха! Ей, маме, маме... Майтап, бе, маме! Само съм обратен!

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Швеция приключи разследването си за саботажа на газопроводите "Северен поток" 1 и 2... Причините за взрива ще бъдат обявени до дни, заяви прокурорът Матс Люнгквист --- Ако искат краварите да ги бомбардират, нека обявят причините и кой...

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Гледай сега на какво му се вика да си пълен кретен и народът ти пак да гласува за теб... - Украйна ще получи шест допълнителни изтребителя F-16 от Нидерландското министерство на отбраната. - Кабинетът в оставка обяви през декември, че ще подготви осемнадесет изтребителя F-16 за доставка в Украйна. Към тази бройка сега биват добавени още шест.

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

F16 са много капризни откъм пистите за излитане и кацане. Трябват им хубави, небомбардирани писти. Абе, като нашите... Смяташ ли че Тагаренко дълго ще се колебае? --- Още 6 самолета? Цели или на части? И откъде ще излитат? Кой ще ги подържа? Руснаците препикаха един дрон и американците ореваха света. На Ф16 с невнятен пилот колко ще му е живота?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.