Копейкин от миманса

https://svobodnoslovo.eu/politika/kopeykin-ot-mimansa/6828 SvobodnoSlovo.eu
Копейкин от миманса

Протестър с красноречивия прякор "Копейкин" влиза в парламента.

Ще има поне 15-ина народни представители.

Ще иска пълно премахване на КОВИД-мерките, защото "имаме грипна епидемия, маскирана като пандемия". Твърди, че ваксините убиват.

Ще иска излизане от ЕС и НАТО.

Планира аншлус със Северна Македония.

Посяга на просветния министър.

Класическа антисистемна партия, която в месеците на протести и КОВИД-криза намери нишата и обра гласове, защото бе най-крайна, най-агресивна, размяташе тояги и скачаше на бой. Защото, ясно е, не са малко избирателите, които точно така си представят нещата - саморазправа с юмруци, майната им на всички, да си върнем мощта от времето на Симеон Велики!

"Възраждане" на Костадин Костадинов прекрачи 4-процентовата бариера и това май бе закономерно. Националистите с проруски уклон и крайно антиваксърство обраха гласовете на кресливите ИБГНИ, на отричащите вируса ИТН, на фалшивите националисти от НФСБ, на рубладжиите от "Атака" и фашистите на Боян Расате.

Въпросът днес е как другите партии, от които зависи да има управление, ще заиграят с хората на Копейкин. Дали ще осъзнаят, че по този начин ще го легитимират. Дали ще си купят спокойствие и "златен пръст", рискувайки дори международна изолация и европейско недоверие.

Костадинов и хората му трябва бързо, ясно и високо да бъдат изолирани в новото Народно събрание. И останалите парламентарни групи категорично да заявят, че се разграничават от посланията и поведението му.

Защото крайнодясното броди из Европа. У нас отдавна се маскира като патриотизъм. Припознаем ли "Възраждане" днес, утре можем да го превърнем в непреодолим фактор.

Вторачени в броене на гласове и следизборни сметки, в НС категорично не трябва да допускат подобни антисистемни формации да влизат в управлението. Нещо повече - политици и медии би трябвало да заклеймят крайните му изказвания и призиви. И много, много да внимават къде е тънката линия между свобода на словото и фалшиви новини, между политическа агитация и нарушаване на Конституцията...

Костадинов обича камери и микрофони. В парламента ще ги има в изобилие. Както и достатъчно ефирно време. И имунитет. Всяка изречена сричка дори, разпалваща омраза, трябва да бъде пресечена овреме. Това е отговорност. И част от промяната. От почтеността. От солидарността, справедливостта и демокрацията.

автор: Ралица Николова

duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.