Копринка Червенкова: Очаквам към ПП и ДБ да се закачат всякакви оръфляци, които се смятат за десни

https://svobodnoslovo.eu/politika/koprinka-chervenkova-ochakvam-kam-pp-i-db-da-se-zakachat-vsyakakvi-oraflyaci-koito-se-smyatat-za-desni/47458 SvobodnoSlovo.eu
Копринка Червенкова: Очаквам към ПП и ДБ да се закачат всякакви оръфляци, които се смятат за десни

Очаквам да се заформи голям скандал около дясната коалиция, която се коментира около ПП и ДБ. Очаквам, че към тях ще се закачат всякакви оръфляци, които се смятат за десни. „Боец“, моец и така нататък.

Може би там ще бъдат също Бабикян и Хаджигенов. Те ще създадат проблема в тази коалиция, защото електоратът на „Демократична България“ е много особен. Те са много капризни хора и не обичат между краката им да се мотаят някакви като „Боец“. Демократите са аристократи и няма да се учудя, ако те се откажат да подкрепят своите хора в листите. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Копринка Червенкова, журналист и общественик.

Попитана за липсата на Велислав Минеков в новия състав на служебния кабинет като министър на културата, тя каза, че целият проблем при него е дошъл от това, че се е намесил в конфликта в Народния театър.

„Минеков свърши много полезни неща в Министерството на културата. Лошото е, че очаквам те да останат недовършени. Той много се погрижи за паметниците на културата и направи много във времето на едно служебно правителство. Но направи грешка, че се намеси в раздора в Народния театър. Беше съвършено излишно. Трябваше да ги остави да се разберат и те щяха да се разберат.

Скандалът в Народния театър е вътрешноцехов. Нямаше нужда министър да се намесва. В мига, в който президентът прие артистите от Народния театър, които отидоха да му се жалват за ситуацията и най-вече срещу министъра културата, нещата са били предрешени. Никакво ДПС и никакъв ГЕРБ няма в случая. Освобождаването на Минеков е плод на срещата на президента с артистите. Държавният глава реши да се съобрази при този конфликт. А конфликтът просто трябваше да бъде оставен да се самозатвори, като рана“, добави тя.

Копринка Червенкова не вярва, че Велислава Кръстева ще бъде освободена като ПР на Народния театър.

„Ако директорът на театъра искаше да не се задълбочава конфликтът, щеше да я освободи още преди един-два месеца, когато тръгна цялата тази работа. И сега си мисля, че едно от условията, които са поставени на новия министър на културата на Найден Тодоров, е да тушира скандала в Народния театър. Той е един много добър музикант, прекрасен ръководител на Филхармонията. Направи така, че в тази Филхармония гастролират световни звезди. Не мога да разбера защо му е едни три месеца, ако се надяваме, че ще има правителство, да е министър. А и министерстването ще му изяде от времето за Филхармонията. Той ще бъде принуден да си дели времето между министерството и Филхармонията, а това не е много хубаво нито за министерството, нито за Филхармонията. Аз мисля, че той е избран, защото е безспорна фигура. И точно сега президентът има нужда от една такава непроблемна фигура. Той и Минеков не беше проблемен, докато не избухна скандалът в Народния театър“, добави тя.

fakti.bg

2 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

- Обичам те! Лека! - И той те обича, ама заспа. Аз съм съпругата! - Ама той защо не ми е казал, че е семеен? - Като разбера, ще ти пиша!

Коментирай

Kiro Kanadeca

преди 1 година

Ето, аз например предните избори се отказах от ДБ, а толкова ги исках! И като техен бивш гласоподавател мога да заявя - ебаси отрепките!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.