Корнелия издаде кабинета на БСП

https://svobodnoslovo.eu/politika/korneliya-izdade-kabineta-na-bsp/137804 SvobodnoSlovo.eu
Корнелия издаде кабинета на БСП

Още по-ниска ще бъде избирателната активност при нови избори. Такава прогноза направи в Благоевград бишият лидер на БСП и настоящ народен представител от Област Благоевград Корнелия Нинова.

Нинова коментира, че в момента в България наблюдаваме разпад на държавността, не функциониране на институциите, в това число на най-важната – парламент.

„Невъзможността към този момент да се направи Министерски съвет е най-малкото не функциониране на изпълнителната власт. Служебните кабинети имат определени функции и те се изчерпват с организиране на избори и поддържане на администрацията. В тежка криза сме – и политическа, и институционална и партийна в някои партии. Това се случва“, каза още тя.

Нинова добави, че трябва да се види какво ще се случи с втория мандат, тъй като се наблюдават противоречиви сигнали. По думите ѝ на третия мандат винаги се е гледало някак си с пренебрежение. Тя обаче заяви, че с оглед на настроенията да не се ходи на избори и апатията по-рационално би било този път да се погледне по-сериозно на третия мандат.

Да видим какво ще стане с втория мандат, защото там има противоречиви сигнали. На третия се гледа някак си пренебрежително. Гледам и анализаторите. Като, че ли когато първия и втория са изчерпани, не се дава много шанс на третия.

Корнелия издаде и какво е правителството на БСП: „Знаете нашата позиция – надпартиен, експертен, програмен, срочен кабинет с много ясни пет-шест цели. Като виждам колко се задълбочават противоречията между партиите, включително и лични такива нападки извън политики и партии, трудно ми се вижда. Агресията и изострения тон ще попречи. Зависи дали ще надделее разума или ще идем на избори отново“, уточни тя.

На въпрос, свързан с това каква очаква да е избирателната активност при евентуални нови парламентарни избори, Нинова каза, че според нея активността ще е още по-ниска, което ще направи институцията парламент още по-малко представителна и легитимна.

„При ниска избирателна активност лесно се преодолява бариерата, може да влязат още партии, което ще направи още по-разпокъсан парламент. Вървим в улей на разрушаване на демократичните устои, на плурализма, на партийността. Има два изхода – рязко да се вдигне активността. Тогава картината рязко ще се промени, другият е да се намери някакъв надпартиен разум и да се направи правителство, без да се прекрачват разумните граници“, категорична бе тя.

Източник: narod.bg

 

7 Коментара

Бойко от Банкя

1 month before

Това "интервю" с Крушовецката Дева е като интервю с вампир...., пардон с вмирисан политически труп.

Коментирай

Бойко от Банкя

1 month before

Това "интервю" с Крушовецката Дева е като интервю с вампир...., пардон с вмирисан политически труп.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.