Кошмарът Рашков. Загубата на изборите доведе до пълна загуба на разум у някои

https://svobodnoslovo.eu/politika/koshmarat-rashkov-zagubata-na-izborite-dovede-do-palna-zaguba-na-razum-u-nyakoi/6684 SvobodnoSlovo.eu
Кошмарът Рашков. Загубата на изборите доведе до пълна загуба на разум у някои

Животът обаче продължава. И по време на случилите се трагедии със загинали в автобус и в дом за стари хора, българската действителност продължава да е под знака на приключилия избор на държавен глава и преговорите за правителство. И това е разбираемо, защото дори негласувалите очакват промяна. Румен Радев получава поздравления.

Загубилият катастрофално Герджиков търси причините у своя опонент, а не в себе си и в тези, които застанаха зад и до него. А те са Борисов и ГЕРБ. Оттам също продължават да търсят „под вола теле“, както се казва и наричат катастрофата „морална победа“. Духовна нищета!

Абстракционизмът в изуството е нещо странно за мнозина. В политиката абстракционизмът е повече хаос в главите на объркани, подли и лоши политици, отколкото нещо оригинално.

Нещо прекрасно е казал Чудомир: „Първата и най-лошата от всички измами е самоизмамата.”

Мамят всички, че са нещо, което не са, а себе  си залъгват, че пак ще се върнат на власт и тогава жална им майка на искащите промяна. Бъркат абстракционизма с фашизма. Това при тях е традиция.

Натрапват ни ГЕРБ-рупорите някакви абстрактни виждания за победата на Румен Радев и подтискащата загуба на техния Анастас Герджиков. Разбира се Десислава Атанасова не е чувала за Кандински, но след изборните опорки цъфна пред медиите да обяснява, как те смятали да ремонтират отсечката, където изгоря автобуса от Северна Македония, но служебното правителство не направило нищо. Колко трябва да е прост, нетактичен и партийно увреден човек, за да говори подобни глупости! Още Кобургготски като премиер построил лошо отсечката, а ГЕРБ в края на 2020 г. били дали препоръки за ремонт, а правителството на Радев не го направил. Те 12 години си бъркали в… носа, сега грачат грозно.

Но за изборите. Заради такива като Атанасова и други нейни другари, ще го кажа простичко: След 100% преброяване на резултатите е установено, че двойката Радев – Йотова имат 800 000 гласа ПОВЕЧЕ от Герджиков – Митева. Общо победителите са получили доверието на 1 539 650 души.

Една от опорките на Борисовите храненици гласи, че резултатът е плод на „полицейските репресии“ на Бойко Рашков и ниската избирателна активност. Пояснявам: двете неща, недраги загубили, се дължи на неосъществения купен вот.

През годините, когато изборите се „джуркаха“ от ГЕРБ , ДПС и всезнайкото-математик, контролирания вот варираше между 13 и 17%. Рашков сви тези проценти до минимум. Вижте справките за районите със съмнения за търговия с гласове в Пловдив, София и някои други градове и ще видите разликата от преди и на сегашните избори. Тя казва всичко.

Болно е да загубиш, а още по-болно е да знаеш какво следва.

Мутрите в политиката не умеят да губят. Те са завладени от болестта на величието и безсмъртието. Затова пазят Крадеца с гърди, сякаш е свещен граал, а не човек, който се нуждае от лечение със… затворамицин...

Историята сочи много примери, когато сринали се диктатори са търсили спасение с бягство някъде, където да харчат откраднатите милиони и милиарди. Няма хепи енд в нито един случай, сочат архивите. Често загазват и приближените, възприели и прилагали мутрометодите на управление.

Има лоша новина за тях: касиерите на които са се доверили са я карали през просото и са оставили следи. Освен това са свили по трасето доста от плячката. На всичкото отгоре, някои вече пропяват.

Емил Азар 

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.