Костадинов: Трябва да се сложи край на наглостта на Северна Македония

https://svobodnoslovo.eu/politika/kostadinov-tryabva-da-se-slozhi-kray-na-naglostta-na-severna-makedoniya/44168 SvobodnoSlovo.eu
Костадинов: Трябва да се сложи край на наглостта на Северна Македония

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов коментира напрежението между България и Република Северна Македония в Народното събрание.

„Ние предупреждавахме миналата година при отпадането на ветото на РСМ по отношение на членството ѝ в ЕС – сега се случи именно това", заяви той, цитиран от novini.bg.

Той коментира думите на Бояр Османи, отправени от София: „Всички, които казват, че македонците са българи, няма да бъдат допускани в РСМ”. Наглостта на македонците не е нещо ново. Македонската държава ще продължава своята агресия дотогава, докато ѝ позволяваме.”

„Те искат да се отречем от собствената ни история. Османи постави ултиматум вчера. България не трябва да се подчинява на този ултиматум, да се огъва”, каза още той.

Той показа книгата „Български възрожденци в Македония” с цитати от исторически личности като Паисий Хилендарски, Йоаким Кърчевски, Неофит Рилски, братя Миладинови, Димитър Македонски и други.

„На тази наглост и това безочие трябва да се сложи край”, допълни Костадинов.

fakti.bg

4 Коментара

Джак

преди 1 година

Де да бяха всички политици като Костадинов, нямаше да ручаме жабетата сега.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Аз предлагам да ги нападнем. Голям сеир ще падне за народа. Важна е страстта при изготвянето на плана за нападението и колонизирането. Важна е тръпката при направата на доктрината, прилагането на правилната тактика. Коцето и Джамбазки ще държат реч, Славиту ще пее, Каракачанов ще яде чеверме. Ура.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.