КОЙ ИСКАШЕ НА ВСЯКА ЦЕНА ПРАВИТЕЛСТВО, ЗА ДА ЦЕПИ ИТН?! ДОПИРАТЕЛНАТА МЕЖДУ РАДОСТИН ВАСИЛЕВ И ТАТЯНА ДОНЧЕВА

https://svobodnoslovo.eu/politika/koy-iskashe-na-vsyaka-cena-pravitelstvo-za-da-cepi-itn-dopiratelnata-mezhdu-radostin-vasilev-i-tatyana-doncheva/7926 SvobodnoSlovo.eu
КОЙ ИСКАШЕ НА ВСЯКА ЦЕНА ПРАВИТЕЛСТВО, ЗА ДА ЦЕПИ ИТН?! ДОПИРАТЕЛНАТА МЕЖДУ РАДОСТИН ВАСИЛЕВ И ТАТЯНА ДОНЧЕВА

Скандалът с Радостин Василев от ИТН и Татяна Дончева всъщност илюстрира онова, което от години се случва зад кулисите на политическата сцена. Така, както години наред Боко ги накупуваше „за една нощ“ и жонглираше с „коалиции“, така днес друг „Играч“ върви по неговите стъпки, а и не само по неговите.

Не само Боко пазареше депутати на килограм, докато една сутрин внезапно се събудят „независими“.

Кога отива в офиса на Радостин Василев Татяна Дончева? Когато става ясно, че ИТН са безкомпромисни и заявяват, че няма да има правителство.

Кой най-много искаше на всяка цена да има правителство?

Първо. Херо Мустафа.

Второ. Румен Радев.

Трето. Всички присъдружни около Радев партии, наричащи себе си „но морал“ и „протестни“. Мая Манолова не спря да подпира Радев след всяка негова рецитация по въпроса. А Ристювците до последно се надяваха да получат третия мандат, че да скалъпят аритметиката.

Вече стана ясно, че Татяна Дончева призна, че е ходила в офиса на Радостин Василев. От какъв зор? Какво толкова има да си говорят Радостин Василев и Татяна Дончева, които уж през това време не се долюбват много-много като политически сили?!

Има една допирателна между Дончева и Радостин Василев, покрай Гриша Ганчев, вероятно и оттам се познават далеч преди този парламент, но не там е заровено кучето.

По думите на Радостин Василев – Дончева откровено предлага депутати от ИТН да минат в „правата вяра“. Тук даже и бележката „500 к“ не е толкова важна, защото ако се намерят депутати да бъдат отцепени, парите са естествен придатък впоследствие. И са много повече от „500 к“. „500 к“ е само примамка на залагането.  Как ще купиш депутат за 20-30 бона, който преди това си е платил депутатското място със 150 – 200 бона, примерно?!

Кой има нужда от правителство на всяка цена? Херо Мустафа, Румен Радев и хората от идваме, не идваме, мутри вън, мутри вътре, които най-гласовито пригласяха на Радев. Плюс „десните“ на Христо Иванов, които също са в компанията.

Без ИТН обаче „упражнението“ няма как да стане. И се тръгва на пазар.

Този, който е изпратил Дончева, ако някой я е изпратил, и това не е самоинициатива на  излишно деен човек, решил да „оправи“ нещата, за да изпъкне в очите на „където трябва“, е тръгнал именно по „тънката лайсна“, предвид старото познанство между Радостин Василев и Татяна Дончева.

Тук лъсва още едно лицемерие. Защото именно Дончева говореше, че депутати на Маджо са сред ИТН, а Радостин Василев бе спряган от някои медии, като именно човека на Маджо. Маджо, не Маджо, обаче търсело се е допирателна за „смазката“. А парите? Те после ще се намерят, уверявам ви.

Бедна ви е фантазията какъв поток от кинти тече към „новите“ с „новия морал“ в името на „синергията с дневния ред на САЩ“.

Дали е било самоинициатива на Дончева опита за лупинг, или съгласувана акция с Он/е/зи, които на всяка цена са искали правителство, каквото и да е, „до пролетта“, както се изразяваха, не е толкова важно.

Важното е, че това задкулисие е РЕАЛИТИТО в българската политика. Не онова, което гледате по телевизията.

Веселина Томова

https://afera.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.