КОЙ С КОГО Е В НЕКОАЛИЦИЯ

https://svobodnoslovo.eu/politika/koy-s-kogo-e-v-nekoaliciya/127255 SvobodnoSlovo.eu
КОЙ С КОГО Е В НЕКОАЛИЦИЯ

 

Ганев в интервю заявил, че: „Когато има добри предложения от управляващите – ние ги подкрепяме.". Интересно е, че добрите предложения идват предимно, да не кажа и направо само, от редиците на ГЕРБ. Това обаче не възмущава електората на патриотичната формация, нито пък гласуванията на общинските съветници от партията по места също с ГЕРБ. 

Ще ви кажа откъде идва проблема - на Деян много му се иска да е кмет или поне той да диктува правилата в СОС. НЕИЗБИРАНЕТО на председател и съответно тълкуването, че на практика СОС не е работил три месеца можеше да доведат до нови избори, където той пак да се кандидатира. Затова и работеше изцяло за това да проваля избора на председател, без значение кой се предложи извън неговата партия, която явно нямаше никакви шансове за този пост.

Както и други негови съпартийци, е готов да хвърли Столична община в пълен хаос, само и само да си гони неговото. Амбицията не винаги е добър съветник, а в случая стана - от два стола на земята. Възраждане остана без група в СОС и от осем избрани съветника - само с трима. И всичко това заради една болна амбиция и липса на разумно решение.

Предизборната кампания свърши и в СОС трябва да се работи. Дали решенията ще са добри или лоши, времето ще покаже, но да се бламира цялата работа и управление само заради поста председател и намерението да се предизвикат предсрочни избори, е неособено далновидно и в никакъв случай полезно.

Априори Възраждане приемат, че всеки от ПП е техен враг и нищо читаво не може да предложи. Донякъде съм съгласна. Но пък не виждам място за оптимизма им, че ГЕРБ са по-добри от ПП. Председателят оказва голямо влияние върху работата на общинския съвет, но по-важни са решенията. А СОС още не бяха стигнали до решения. На практика Възраждане се врътнаха и разцепиха само защото председател беше избран и шансовете за предсрочни избори, ерго - отново кандидатура на Деян за кмет, се провалиха.

Хубаво е в политиката наред с болните амбиции, да има и малко разум. Защото без разум, щетите са големи, както вече изпитаха на гърба си от партията.

Елена Гунчева-Гривова

1 Коментара

Гунчева ...

5 months before

Откога започна да разбираш и от Столична община ... Брей, това е да си интеУект ...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.