Кунева, дано не влезеш в парламента

https://svobodnoslovo.eu/politika/kuneva-dano-ne-vlezesh-v-parlamenta/26152 SvobodnoSlovo.eu
Кунева, дано не влезеш в парламента

В суетнята около служебното правителство тия дни едно нещо направи поредното неприятно впечатление. Никой не се поинтересува от човека, който евентуално ще оглави просветното министерство. Нито анализаторите, нито журналистите се опитаха да гадаят или пък да узнаят неговото име. И това е показателно.

Че образованието е последна грижа, е ясно на всички. Още повече че отказът от четене, понятието „прост човек” беше издигнато в култ от последното управление. Не че Живков беше много начетен и образован, но по негово време на този пост заставаха личности, които цялото общество познаваше добре. Истинска катастрофа бяха последните двама образователни министри и техните заместници. Въпреки това забъркалата кашата с Робинзон Крузо и Даниел Дефо заместник-министър Кастрева спокойно си се изживява като шефка на столичното образователно управление. Все пак герберски кадър е, наш човек, няма как.

Но най-голямото образователно падение безспорно е псевдоминистърът Кунева. Оглавила министерството след срамен и грозен пазарлък, с който изви ръцете не само на останалите несретници от Реформаторския блок, но и на премиера. С това тя само доказа, че я интересуват единствено властта и свързаните с това облаги, разбира се, финансови. И понеже нищо не разбира от образование, назначи един клетник – столичен директор да тегли каруцата. Говори се, че Стаматов се съгласил, след като поне десетина други са отказали категорично. И почнаха безумията. Кичозен събор на учителите, хвърлени пари на вятъра и съсипани почивни дни на хората, за да се начеше егото на Мадам Йес, да се покаже пред всички. Разправията с обещаните и отречени от Борисов увеличения на заплатите, неизплатени и до ден-днешен. Безумията с програмите, с изпитите, със закона, въведен по никое време без никаква документална осигуреност, с медицинските бележки. И този вездесъщ Диян Стаматов, който не успя да отмие срама от некомпетентността на Кунева. Същият, който един ден казваше едно, а на другия ден - обратното. Ами кашата с учебниците, която забъркаха, оставяйки следващите след тях да се оправят както могат.

Добре че се махат. И дано Реформаторите не влязат в следващия парламент, за да не гледаме омразната на всички Кунева физиономия.

Стела Арнаудова, Варна

Резултат с изображение за Кунева,

retro.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.