Лайен каза, че ще ни купи Шенген. Ама друг път

https://svobodnoslovo.eu/politika/layen-kaza-che-shte-ni-kupi-shengen-ama-drug-pat/116507 SvobodnoSlovo.eu
Лайен каза, че ще ни купи Шенген. Ама друг път

Огромният проблем на България е, че нито политиците ни, нито медиите притежават способността да четат между редовете. Така се стига до абсурдната ситуация политиците да се самозаблуждават, неспособни да си преведат "политическия език" на чист български, а медиите - да заблуждават цялото население.

Бият цял ден тупана как Урсула фон дер Лайен казала, че България напълно заслужава и едва ли не ей сегинка ще влезе в Шенген. Нашите медии и ротационни политици се размазват от кеф.

А аз я чух как всъщност каза - ей така, между другото, - че това в крайна сметка не зависи от нейното мнение, а от съгласието на ВСИЧКИ страни-членки.

Само ще припомня, че в края на миналата година Лайен каза абсолютно същото - "Трябва, бе, трябва да влезете в Шенген! Ей сега!" Но по случайност Австрия и Холандия ни казаха, че нЕма да стане. Не виждам абсолютно никаква разлика от случилото се миналата година. 

Притеснявам се от изключитено ниската политическа култура на нашите хубавци. Как е възможно да НЕ ЧУВАТ важните неща, които им се казват, и да ни пробутват лъжливото политическо говорене като чиста монета? Или са твърде глупави и не разбират как ги пързалят, или много добре знаят какво са им казали, но съвсем целенасочено са решили да ни лъжат като за последно. 

Лайен каза, че ще ни купи Шенген. Ама друг път.

Даниела Пенкова

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.