ЛЪЖАТА ОТНОСНО КОАЛИЦИЯТА С МАФИЯТА

https://svobodnoslovo.eu/politika/lazhata-otnosno-koaliciyata-s-mafiyata/111494 SvobodnoSlovo.eu
ЛЪЖАТА ОТНОСНО КОАЛИЦИЯТА С МАФИЯТА

ЛЪЖАТА ОТНОСНО КОАЛИЦИЯТА С МАФИЯТА

„Този формат не е коалиция, напротив - той е създаден именно защото не можем да направим коалиция с ГЕРБ. Коалицията щеше да е много по-лесна, ако си имахме доверие, но ние, както казах и преди, си нямаме. И защото си нямаме, трябва да влезем в тази сложна конструкция на сменяне на министър-председател след 9 месеца. Това написа съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков във Фейсбук.”

(Интернет)

„Партията казваше, че Океания никога не е била в съюз с Евразия. Той, Уинстън Смит, знаеше, че Океания беше в съюз с Евразия само преди четири години. Но къде съществуваше това знание? Само в собственото му съзнание, което тъй или иначе скоро щеше да бъде унищожено. А ако всички останали приемаха лъжата, налагана от партията, ако всички документи твърдяха същото — тогава лъжата минаваше в историята и ставаше истина. „Който контролира миналото — гласеше лозунгът на партията, — контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.“

(„1984” – Дж.Оруел)

Ако всички останали приемат лъжата, налагана от партията ПП, ако всички документи твърдят същото – тогава лъжата ще мине в историята и ще стане истина.

Лъжата, че правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ не е коалиция, а нещо съвсем различно!

За щастие далече не всички приемат лъжата, включително привържениците!

НИКОЛАЙ РИЗОВ

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.