Лорер за бития българин в РСМ: Той не е български гражданин

https://svobodnoslovo.eu/politika/lorer-za-bitiya-balgarin-v-rsm-toy-ne-e-balgarski-grazhdanin/44274 SvobodnoSlovo.eu
Лорер за бития българин в РСМ: Той не е български гражданин

„Господинът, който беше атакуван в Северна Македония, не е български гражданин. Той се определя като човек с българско самосъзнание.“ Това заяви депутатът от ПП Даниел Лорер по повод жестоко пребития Християн Пендиков.

По думите на Лорер страната ни трябва да защитава преди всичко своите граждани. „Единият от тези, които са го атакували, обаче е български гражданин. Защо не говорим за него? Какво правим за неговия контрол?", заяви още Лорер пред Нова телевизия.

По думите му докато са били на власт в правителството „Петков“, Румен Радев ги е съветвал да не се занимават с РС Македония. От партията на Кирил Петков обаче са убедили ЕС и Фрация да се изложат изискванията на България.

„Въпросът се политизира. Нашият призив е напрежението да намалее и да започне да работи дипломацията. Да дадем на РСМ време да установи дали това е престъпление на омразата, което е немислимо“, допълни Лорер. 

glasove.com

7 Коментара

Преда

преди 1 година

Лорер дали е български гражданин и дали има българско самосъзнание?

Коментирай

Кумчо Вълчо

преди 1 година

Лорер Е български гражданин, но НЯМА българско самосъзнание, а се гнуси от българщината.....

Коментирай

Мими

преди 1 година

Чешете си езиците и преливате от пусто в празно! Да върви купонът и да злословите! Лорер е прав в едно,че има македонски граждани с българско самосъзнание и други такива,които срещу заплащане / де факто - подкуп на българските институции/ се сдобиха с български паспорти и гражданство. Открито заявяваха дори и пред репортерите,че това им трябва,за да могат по- лесно да пътуват ,да учат и работят в ЕС. Това не е тайна за никого.Та когато се сърдим на македонците,първо да погледнем себе си.

Коментирай

Генчо Гунчев

преди 1 година

Мими, прав/а/ си! Дай, да се погледнем! И да изринем, всичкото НЕбългарин от управляващите институции, естествено по пътя на изборите! А, може би, преди това, чрез забрана на партиите на етническа основа! Не, може директора на националния отбор по футбол да издига лозунг: "В национала само българи и то с бяла кожа", а "Директора" на държавата да я раздава на изполица на всякаква разнонародна и разноцветна пасмина!

Коментирай

karon_m

преди 1 година

А господин Лорер има ли , въобще някакво самосъзнание? Или има само портфейл за пълнене?????

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.