МАРА ТАШАКА

https://svobodnoslovo.eu/politika/mara-tashaka/110074 SvobodnoSlovo.eu
МАРА ТАШАКА

Може да бъде изображение с 6 души и текстово съобщение

Колкото и цинично да звучи, все пак трябва да си кажем бруталната истина - ГЕРБ придложиха пълен т...к за премиер. Нищо, че е с женско име, то в днешните либерални времена това нищо не означава. А и Габриел, както и да си го гледаме, си е мъжко име по българските правила.

Та Мара Та...а щяла да ИСКА свалянето на Иван Гешев като главен прокурор. То, Марче, тая работа само с искане не става. И можене си трябва. А с моженето вече го закъсвате. Да напомня, че 2020 година огромна част от народа беше по улиците и площадите и искаше свалянето на Борисов и Гешев, ама не се получиха нещата. Ристе Бойкикиев също много му се искаше да го свали, ама и на него не му се получи. Та ти ли, Марче, мислиш, че ще ти се получи?

Изявлението на който и да е политически лидер в цивилизования свят, че иска да сваля главният прокурор, би предизвикало чутовен скандал. Най-малкото защото е пряка и брутална намеса в друга независима власт. Главният прокурор не е функция на правителството и не се избира нито от него, нито от Народното събрание. Та е тръгнала Мара да се побара?

Сваляне на главен прокурор не може да има по политически причини. Може да се направят законодателни промени за разследване на главния прокурор. Но дотам. Сваляне на който и да било прокурор по искане на политик или политическа партия, е грубо нарушение на всички демократични правила. То, че Гешев не е цвете, а си е напрамо боМба, е ясно. Но си има закони и правила, които не могат да се газят като от говедо на къра, както се опитват да го правят от ГЕРБ.

Извън чисто принципните неща, ГЕРБ явно са прежалили Гешев, въпреки, че той много работа им свърши. Но пък те са си неблагодарници, това е ясно на всички. От друга страна, малко трудно ще се преборят с него, откъдето и да е. Видяхме лелката в Министерство на правосъдието как стана за смях дори при най-обикновен дебат с Гешев. В същото време, Гешев има възможността да удари противниците си много жестоко, защото знае какви са ги вършили, спокойни, че са под чадъра.

Интересното предстои. Ясно е само едно - Мара Т...ка не става!

Елена Гунчева-Гривова

2 Коментара

Иван Пеев

преди 4 месеца

А каква е радликата между ма..то и т...ка? С ма..то може да си направиш та..к, но с т...ка не можеш да си направиш ма... Та и тук от нищото може да направиш еврокомисар, но от еврокомисар не може да наприш нищо!

Коментирай

Радо

преди 4 месеца

Превъзходен анализ за Мара Габрииии.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.