Мая Манолова: Ще оставим ли Турция да реши кой ще е български президент? Или ще подкрепим достойния Радев

https://svobodnoslovo.eu/politika/maya-manolova-shte-ostavim-li-turciya-da-reshi-koy-shte-e-balgarski-prezident-ili-shte-podkrepim-dostoyniya-radev/6805 SvobodnoSlovo.eu
Мая Манолова: Ще оставим ли Турция да реши кой ще е български президент? Или ще подкрепим достойния Радев

Имаше откровена намеса на турската държава в изборите. В медиите има откровени призиви към българските изселници да се гласува за определен кандидат. Имаме всички причини да се притесняваме, че и сега ще има сериозен организиран вот за Герджиков – кандидат на ГЕРБ. Това каза по БТВ Мая Манолова от „Изправи се. Бг“.

,

Турската държава се опитва да се меси. Ще оставим ли Турция да реши избора на български държавен глава. Или ще излезем всички и ще подкрепим достойния Румен Радев?!

Предвид поведението на ДПС към Румен Радев, е ясно за кого ще гласува Движението. При всички случаи няма да е за Радев. ДПС е най-дисциплинираната партия, нямам причини да мисля, че ще дадат указания да се гласува за Радев.  Те са готови да подкрепят кандидатът на Борисов.

Ние загубихме тези избори, но нямаме намерение да обвиняваме Радев и служебното правителство.  В неделя трябва да изберем достойния и почтен президент.  Този, който застана до нас на площадите. Очевидно е, че надеждите на българите, че ще има правителство на промяната, бяха насочени към „Продължаваме промяната“. Нека да има правителство и реформи. В неделя не се успокоявайте. Нищо не е предрешено. Нека в неделя да гласуваме, защото отборът на Герджиков се строява.

Притеснена съм от начина, по който се проведоха изборите в южната ни съседка Турция. В секциите са гласували повече хора, отколкото технологично това е възможно. Повече от 600 няма как да гласуват, а там са гласували 1000. Изпратихме сигнал до ЦИК, да се изпрати указания към СИК. Изборни книжа не се внасят и изнасят от изборните секции. В Турция са внасяла и изнасяли декларации. Призовавам членовете на СИК и представителите на държавата ни да следят за това изискване.

Аз работа не си търся, имам адвокатска кантора. Няма как да не се радвам, че Борисов за втори път загуби избори. И ние ще натискаме промените да се случат. В неделя не трябва да оставим в президентството да влезе човека на Борисов.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.