Мазно петно, обратен и розово пони: Люта размяна на обиди в парламента

https://svobodnoslovo.eu/politika/mazno-petno-obraten-i-rozovo-poni-lyuta-razmyana-na-obidi-v-parlamenta/125477 SvobodnoSlovo.eu
Мазно петно, обратен и розово пони: Люта размяна на обиди в парламента

Изслушването на военния министър Тодор Тагарев в Народното събрание се превърна в повод за нападки от опозицията. Най-безпардонни към министъра на отбраната бяха от “Възраждане”, които го иронизираха при отчитане на визитата му в САЩ.

Костадин Костадинов заплаши в прав текст Тагарев с възмездие от Русия. “Това, което правите, се знае не само от нашите съюзници, а и от сегашните ни противници, които вие превърнахте в такива. Вие няма да останете в историята, даже и като бележка под линия. Вие ще бъдете мазно петно върху бележка под линия в историята”, заяви Костадинов, след като с военния министър си размениха лични нападки по време на изказването.

За това изказване, както и за израза “лицето Тагарев”, лидерът на “Възраждане” беше наказан от водещия на заседанието Никола Минчев със забележка.

Явор Божанков от ПП-ДБ заяви, че също може да нарече Костадинов “лицето”, но това няма да го характеризира достатъчно точно. За сметка това Божанков нарече колегата си депутат ламер. На жаргон това означава псевдо-хакер или човек с прекалени претенции, които не отговарят на действителността. Думата идва от английското “lame” - куц, сакат.

В защита на лидера си думата взе Цончо Ганев от “Възраждане”, който път нападна Божанков за това, че сексуалността му е широко обсъждана в социалните мрежи, като използва израза “обратен”. Той нарече депутата от ПП-ДБ “розово пони”.

Явно опозицията в парламента не може да приеме някои политически изказвания на военния министър, а не направеното от него в интерес на армията по време на мандата му. Да припоним, че средствата заделени за войсаката ще бъдат съгласно натовските изисквания около 2% от БВП, движи се  по-бързо сделката с F-16 и започва модернизацията на Сухопътни войски с машините "Страйкър"

https://frognews.bg/

9 Коментара

Крис

преди 3 месеца

Мислех, че само Борисов е в състояние да предизвика у мен сериозни позиви за повръщане, но Тагаренко го надмина. Вече внимавам да не го мяркам по телевизии и медии, защото ми причинява физиологични проблеми.

Коментирай

Глас от народо

преди 3 месеца

В тази филипика е замесено името на светлейший доктор Костя . И трябва да ви е ясно ,че когато той каже ,Русията ,че отмъсти ще стане. Да живей геният от Варна доктор Костя!

Коментирай

Лора Дан

преди 3 месеца

Не стана ясно - Тагарев лице ли е или е задник? Щом "лице" е обидна дума, тогава директно да си го наричаме "задник". Пък заключителното изречение на краставата жаба изби рибата в ряката. А, и да не пропусна - браво на Възраждане и лично на Костадинов!

Коментирай

Специалист

преди 3 месеца

Оги Стефанов е психодесен жълтопаветен евроджендър. Кратко казано пе.ди...

Коментирай

хамалин

преди 3 месеца

оги е чикиджия ( и в гащите и в главата): с идиотите трябва задължително да сме груби

Коментирай

хамалин

преди 3 месеца

оги е чикиджия ( и в гащите и в главата): с идиотите трябва задължително да сме груби

Коментирай

ибрее

преди 3 месеца

...."Да припоним, че средствата заделени за войсаката ще бъдат съгласно натовските изисквания около 2% от БВП, движи се по-бързо сделката с F-16 и започва модернизацията на Сухопътни войски с машините "Страйкър" ."-Да припомним на "фрог", че ефките закъсняват. Платени и не идват. И отгоре на всичко, вместо да им се търси сметка на онези, прибралите парите за тях , ще се набутваме и с машини за пехотата "Страйкър". Може би и тях ще чакаме 10-тина години. Оставка! А "Фрог" се превърна в жълт сороски сайт!

Коментирай

Майна

преди 3 месеца

Браво, пичове! С вас сме всички родолюбиви и борбени българи! Това мекере, Тагарев обещал разполагане на разполагане на ПВО и т.н. , всичко , което е нужно за да е заплаха за Русия! Браво на Възраждане, руските служби внимателно следят какво става в БГ. Затова и Митрофанова заяви, че ако е български гражданин би подкрепила Възраждане. Затова и не пуснаха и интервюто и от БНР. Затова и всички , абсолютно всички продажни душички са впрегнати в кампания за ПЛЮЕНЕ по българския глас! Още веднъж- БРАВО, ПИЧОВЕ!

Коментирай

Майна

преди 3 месеца

Кво стана с я с вдигнато юмруче..Нищо не каза ни за шенгенската афера, нито сега за всичко , което Тагарев ,,обещал,,..Разполагане на още войски! По 5 000 ,(оформени) ..Колко по 5 000? Та това е окупация! Хм..,,Ризидетчето, , мишковато не знаело и не можело.., да , нали...Всичко ще си дойде на мястото....!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.