Местан погасил борчовете на „танкиста” Евгений?

https://svobodnoslovo.eu/politika/mestan-pogasil-borchovete-na-tankista-evgeniy/25902 SvobodnoSlovo.eu
Местан погасил борчовете на „танкиста” Евгений?

Номинацията на режисьора Евгений Михайлов за кандидат-депутат от коалиция ДОСТ взриви социалните мрежи. Той се превърна в едно от знамената на прехода у нас, след като улови с камера президента Петър Младенов да казва на един митинг през декември 1989 г. "По-добре танковете да дойдат". Скандалната реплика стана повод малко по-късно Младенов да подаде оставка.

„Евгени Танковата касета, така беше известен, а днес си просто Евгени голямото разочарование!“; „Ех, Женя, вярвахме ти, но и ти ни предаде?!“; „Халал да си му на агата, и като режисьор си беше бездарен, а и кой учеше в Москва с препоръка от БКП навремето, а?!“, гласят само част от най-меките коментари в интернет форумите по адрес на някогашния син трибун.

Кахъри

Хора от артгилдията обаче разкриха, че курдисаният за водач на Местан в 24-ти МИР София не бива да бъде съден толкова сурово. През последните години той бил затънал в дългове. Както мнозинството културтрегери, и Михайлов едва погасявал месечните си сметки за храна и режийни, а по петите му били лоши лихвари. Преди дни Лютви Местан се свързал с изпадналия в немилост кинаджия - демократ. Лидерът на ДОСТ му отправил толкова примамлива оферта, че Михайлов го разцелувал от радост, гласи кулоарната мълва.

„Какво толкова може да му е обещал, освен че ще направи една киномагия, след която сметките на Женята от червено ще светнат в зелено“, коментираха изненадващия политически трансфер бивши служители на Киноцентъра в Бояна, който навремето се оглавяваше от кандидат-депутата.

Историята с кредита

Новината около преминаването на Евгени Танковата касета на хранилка при отцепниците от ДПС е тема номер и сред старите потомствени седесари в София. Нахъсани Реформатори пък пуснаха слуха, че през 2014 г. те първи са го поканили за депутат от гражданската квота. Той обаче в прав текст им заявил, че ще приеме, ако в замяна му погасят един потребителски кредит в размер на 14 хил. лева. Така работата се разсъхнала. Истина ли е това или предизборни слухове, целящи да дискредитират един "седесар предател", не се наемаме да кажем.

Пазарлък

Запознати издадоха още, че лидерът на ДОСТ и Михайлов се познават още от 1992 г., когато Лютви Местан бе шеф на СДС в Момчилград. Двамата работили по журналистически теми, свързани с възродителния процес.

Те отново влезли в контакт през лятото на миналата година, когато напусналият ДПС лидер успя да регистрира своя партия. Случайно или не, именно тогава режисьорът на "Сезонът на канарчетата" пък завъртя протурски филм в една от кабеларките, където води рубрика, озаглавена „Минало (не)свършено“. С него авторът се опитва да прокара внушението, че дори днес някои граждани се страхуват да си върнат етническите турски имена - митологема, която чудесно обслужва партията на Лютви Местан.

retro.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.