Министри в оставка гледат към служебния кабинет

https://svobodnoslovo.eu/politika/ministri-v-ostavka-gledat-kam-sluzhebniya-kabinet/130679 SvobodnoSlovo.eu
Министри в оставка гледат към служебния кабинет

Димитър Главчев търси “експерти, неопетнени и с добро име в обществото”

Нямам политически обвързаности, заяви вътрешният министър Калин Стоянов

Срок от 7 дни, но не по Конституция

Министри от правителството в оставка може да останат и в служебното правителство на определения за служебен министър-председател от президента Румен Радев Димитър Главчев, който от понеделник е в неплатен отпуск като шеф на Сметната палата. Това допуснаха пред “Труд news” политически наблюдатели и дадоха като пример изявленията на министъра на земеделието Кирил Вътев, който каза, че би приел да е част от служебното правителство на Главчев.

Готовност за среща с Димитър Главчев демонстрира и вътрешният министър Калин Стоянов, който припомни, че е бил поканен като експерт от системата на МВР в кабинета “Денков-Габриел” от Кирил Петков. “До момента не съм разговарял с бъдещия служебен министър-председател за поста на вътрешен министър. Предполагам, че ще се случи в следващите дни. Аз нямам политически обвързаности, еднакво отдалечен съм от всички политически партии и техните лидери”, заяви Калин Стоянов.

В Конституцията няма изрично посочен срок за съставяне на служебно правителство, но държавният глава даде на Главчев 7 дни.

Димитър Главчев се ангажира да представи състав на служебен кабинет “от експерти, неопетнени, некорумпирани и с добро име в обществото”.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.