Мира Радева: С омерзение гледам как се опитват да ни продадат следващи избори

https://svobodnoslovo.eu/politika/mira-radeva-s-omerzenie-gledam-kak-se-opitvat-da-ni-prodadat-sledvashti-izbori/53104 SvobodnoSlovo.eu
Мира Радева: С омерзение гледам как се опитват да ни продадат следващи избори

С леко омерзение гледам как се опитват да ни продадат следващи избори”. Това заяви социологът Мира Радева . Тя призова да не се фиксираме върху процентите избирателна активност, защото базата, на която се изчислява, е грешна.

„Ако приемем, че в България има около 5,5 млн. избиратели, вероятно отиваме към 5 млн. души. Имаме около 1 млн. в чужбина, които имат право да се включат, но само около 100 000 от тях е включват. Надявам се да има малко по-голяма активност на база на по-силното противопоставяне”, каза още социологът в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

Относно предизборната кампания и образите от плакатите тя определи кампанията като политическо безсилие, защото се публикуват красиви лица на млади българки, но зад тях стои политическата некомпетентност на партиите. „Лидерът трябва да намери решения, а не да води стадото към заколение”, допълни Мира Радева.

Frognews.bg

2 Коментара

Наблюдател

преди 1 година

Мира, как е ресторантчето, а манджичките в него как са? От жълтопаветен планктон може ли да се приготви блюдо?)))))) Горното жабарско текстче е толкова неоформено, че чак неразбираемо.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.