МО: Не сме провеждали разговори за безвъзмездно предоставяне на МиГ-29 на Украйна

https://svobodnoslovo.eu/politika/mo-ne-sme-provezhdali-razgovori-za-bezvazmezdno-predostavyane-na-mig-29-na-ukrayna/54500 SvobodnoSlovo.eu
МО: Не сме провеждали разговори за безвъзмездно предоставяне на МиГ-29 на Украйна

Министерството на отбраната излезе с позиция след разпространения материал в CNN, че България е изразила готовност да дари изтребигтелите си МиГ-29 на Украйна:

"Във връзка с медийни публикации, че България е предложила да дари своите изтребители МиГ-29 на Украйна, Ви уведомяваме:

Министерството на отбраната не е провеждало разговори за безвъзмездно предоставяне на български изтребители МиГ-29 на Украйна. Подобно решение би довело до дефицит от способности, което е в противоречие с Конституцията на Република България и Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

В изпълнение на решението на Народното събрание от края на 2022 година Министерството на отбраната последователно проведе разговори за възможностите за реализиране на т.нар. „триъгълни сделки“, за замяна на част от наличното въоръжение със съвместимо такова от съюзни държави, без да се допуска загуба на способности".

https://epicenter.bg/

1 Коментара

Бай Иван

преди 5 месеца

В последната част на материала министерството на отбрната си признава, това което отрича в първата част! С една дума, не е ставало въпрос за безвъзмездно предаване на изтребителите, а за така нартечената триъгълна сделка!СНН не лъже!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.