МВР шеф при Борисов е бил на заплата при наркотрафикант, обяви Рашков

https://svobodnoslovo.eu/politika/mvr-shef-pri-borisov-e-bil-na-zaplata-pri-narkotrafikant-obyavi-rashkov/7192 SvobodnoSlovo.eu
МВР шеф при Борисов е бил на заплата при наркотрафикант, обяви Рашков

Вътрешен министър от правителство на Бойко Борисов е бил на заплата при наркотрафикант. Това са данни от разработка, цитирана от служебния вътрешен министър Бойко Рашков в интервю за bTV. Рашков не назова името на министъра, но бе категоричен, че "материалите са в МВР". Рашков все пак даде следното описание: "един служител, който преди десетина години е бил на по-ниски нива, установен в контакти с наркотрафикант, доста известен. Твърди се, че получавал заплати от наркотрафикант. Този човек се е издигнал до поста вътрешен министър по времето на Борисов".

Служебният вицепремиер обеща името на този човек да стане известно в най-скоро време. И допълни, че разработката е стояла с гриф, макар и срокът на класификацията й да е изтекъл.

Рашков заговори за въпросния МВР шеф, за да илюстрира тезата си, че престъпления, извършени от властимащите се разследват трудно. "Нашият главен прокурор е продукт на политическата власт. От такъв главен прокурор не може да започне разследване срещу политически лидер", каза още Рашков и припомни за фиаското по делото за пачките и кюлчетата в чекмеджето на Борисов.

"И не само това. Сега има данни за престъпления, които миришат на асфалт", каза още той и допълни, че  прокуратурата и там нищо не е предприела, защото би засегнала интересите на бившите властимащи. "Един известен и велик, може би, жилав пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел 21 млн. лв. в ОАЕ", каза Рашков, без да назове бизнесмена, нито да отговори дали става дума за средства от печалби или за мръсни пари. Каза обаче, че това не е единичен случай. По думите на министъра и за този случай в близките дни обществото ще се запознае с фактологията.

Рашков каза още, че нито един от собствениците на пътните фирми, чиито работници протестират, не се е явил в регионалното министерство да докаже с документи, че държавата нещо му дължи. "Те предпочетоха да изпратят работниците с машините, които доста повредиха настилката в центъра на София", каза министърът. "Един от тях е този, който така не му е плащала държавата, че е превел 21 млн. лв. в ОАЕ", вметна той.

И допълни, че има фирми, на които е плащано в аванс да строят участъци, които не са започнати. "Не всяка строителна фирма е могла да влезе в кръга, който да се възползва от това благоразположение на Борисовото правителство", каза Рашков, оприличавайки ситуацията на "куфарчетата едно време".

Рашков каза още, че и за предстоящите избори има много сигнали за купуване на гласове и пак са основно срещу ГЕРБ и ДПС. "Отговорът защо е елементарен – там са концентрирани огромни финансови ресурси с различен произход", каза министърът. "Някои наши политически партии са свикнали да печелят избори по абсолютно нечестен начин с финансови средства с не много ясен произход", заключи той.

РЕАКЦИЯ

От ГЕРБ коментираха думите на служебния министър на вътрешните работи така: Всеки път, когато в кабинета на Румен Радев има политическа криза се вади Бойко Рашков, който да разказва измислици. Докато Рашков е вътрешен министър, единствената задача, която му е поставена от началника му Румен Радев, е да демонизира ГЕРБ. 6-ти месец Бойко Рашков не е извадил нито едно доказателство за безбройните си лъжливи твърдения". От ГЕРБ твърдят, че членове и техни симпатизанти са подложени на политически репресии, чрез което Радев се надявал да" спечели служебно".

segabg.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.