На изпроводяк! Василев забърка чутовен скандал за 70 бона

https://svobodnoslovo.eu/politika/na-izprovodyak-vasilev-zabarka-chutoven-skandal-za-70-bona/130948 SvobodnoSlovo.eu
На изпроводяк! Василев забърка чутовен скандал за 70 бона

На изпроводяк! Финансовият министър в оставка Асен Василев е раздал бонуси за 70 000 лева на политическия си кабинет. Това съобщава "Епицентър".

Припомняме, че Асен Василев се обяви против искането на ГЕРБ и ДПС за великденски добавки за най-бедните пенсионери с мотива недостиг на средства.

"В последните няколко дни бяха похарчени милиарди, по този начин може да останем без пари за пенсии", предупреди днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ  Теменужка Петкова обясни, че в последните дни на правителството в оставка се извършвали разходи на публични средства, които надхвърляли обичайните за този период

С това тя мотивира решението на парламента от снощи, с което на практика Народното събрание (НС) забрани на финансовия министър Асен Василев да харчи пари от бюджета, освен за пенсии, заплати, неотложни социални плащания и падежиращи плащания по държавния дълг, до назначаване на служебно правителство. 

Тя обясни, че решението се предлага, за да се гарантира публичност и прозрачност.

"Опитваме се да озаптим Асен Василев, който през вчерашния ден похарчи 2 милиарда лева. Всеки ден с Асен Василев коства къде по 1, къде по 2 милиарда", разкри пък Тома Биков.

"Изискали сме доклади на БНБ. Тъй като ДБ и Христо Иванов искат да са в ЕНП, трябва да отговорят, дали са съгласни да се изразходват по този начин публичните средства", коментира действията на кабинета Борисов.

Освен незабавно преустановяване на разходите по консолидираната фискална програма, парламентът задължи финансовият министър в оставка до 9 април да представи на НС пълен и подробен отчет за разполагаемата ликвидност и планираните разходи от 4 до 10 април включително.

Проекторешението на парламента е озаглавено "за предприемане на мерки за гарантиране на финансовата стабилност и фискалната ликвидност на Република България".

https://blitz.bg/

1 Коментара

Мария луна

3 months before

Бойко да не се прави на праведен.малко ли пари открадна.и все с пенсиите плашеше.Затова НИКОЙ ОТ ТАЗИ СГЛОБКА НЕ ТРЯБВА ДА ПРИПАРВА ДО ВЛАСТТА!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.